Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:40
1.12.2019.

Cinema 213: Danas četiri projekcije

Posljednji dan ove sedmice u bioskop Cinema 213 donijeće tri filma.


Animirana avantura “Zaleđeno kraljevstvo 2” prikazaće se u 13.30h u 2D, a zatim i u 15.25h u 3D projekciji, Zašto je Elsa rođena sa čarobnim moćima? Odgovor na to pitanje je poziva ali i prijeti kraljevstvu. Zajedno sa Anom, Kristofom, Olafom i Svenom uputiće se na opasno ali i izvanredno uzbudljivo putovanje. U “Zaleđenom kraljevstvu” Elsa se pribojavala da su njene moći previše jake za svijet. U “Zaleđenom kraljevstvu 2” mora da vjeruje da su dovoljne.

Slijedi biografska drama “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ u 17.15h. Film bilježi vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Matt Damon) i britanskog vozača Kena Majlsa (Christian Bale) koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog miješanja i svojih ličnih demona kako bi, sredinom šezdesetih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobjednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu - Ferarija.

“Parazit” vas čeka u 20h. Četvoročlana porodica Ki-tak veoma je složna iako živi u siromaštu. Nezaposlenost sva četiri člana polako vodi porodicu u ponor, ali pojavljuje se tračak nade kada najstarijeg sina Ki-vua prijatelj, student prestižnog fakulteta, preporuči za dobro plaćen posao u kući imućne porodice Park. Pristižući u porodicu IT stručnjaka na intervju, Ki-vu nailazi na vrlo lijepu mladu damu. Nakon njihovog prvog sastanka neprekidan niz nesporazuma prepriječiće se između ove dvije porodice.

Ostale vijesti iz kategorije