Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorski gitaristički duo na Međunarodnom festivalu gitare u Budimpešti

Međunarodni festival gitare
 • Autor onogost.me
 • 03.11.2022. u 18:58
Crnogorski gitaristički duo, koji čine naši svjetski priznati klasični gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupiće na Međunarodnom festivalu gitare koji se održava u Budimpešti od 4. do 6. novembra 2022. godine.

Njihov koncert, koji će biti održan 4. novembra na Muzičkoj akademiji „Franc List“ biće jedan od glavnih programskih segmenata festivala. Pored našeg dua na festivalu nastupaju vodeće imena iz svijeta klasične gitare, kao sto su David Russel i Zoran Dukić.

Duo Krivokapić – Cerović, od 2005. godine kada su osnovani, jedan su od najprepoznatljivijih crnogorskih ambasadora na svjetskoj klasičnoj sceni. Često su pozivani na prestižne pozornice na kojima drže predavanja i majstorske kurseve, izvode koncerte pisane za dvije gitare. Njihov inače širok repertoar obuhvata transkripcije rane muzike i originalne kompozicije iz 19, 20. i 21. vijeka.

„Sklad crnogorskog tima je toliko savršen da se često osjećamo kao da postoji samo jedan izvođač”, napisao je o njima muzički kritičar David Denton.

U nastavku sezone duo će nastupati u Španiji, Njemačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i u Južnoj Koreji.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.