Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:11
20.10.2021.

Djevojčice iz Nikšića osvojile osam medalja

Sa “WADF Stage Dance World Championship” takmičenja koje je proteklog vikenda održano u Budvi, sa osam medalja vratile su se djevojčice iz nikšićkog Umjetničkog studija (US) “Luna”.


U konkurenciji plesača iz 13 zemalja one su osvojile sedam zlatnih i jednu bronzanu medalju.

Program je bio podijeljen u dvije cjeline na plesni festival kao i World championship za Performing Arts discipline.

Zlatne medalje pripale su grupi "Stars", Street Dance Show formation juvenile I, grupi " Next Generation", Street Dance Show formation junior, Odette, Contemporary formation mini kids (WADF World Championship), Odette, Contemporary group juvenile (WADF World Championship). Zlatnu medalju osvojila je i Anastasija Backović, Acrobatic juvenile (WADF World Championship), Marija Miletić, Acrobatic (WADF World Championship) juvenile i Marija Simić, Acrobatic junior (WADF World Championship).

Treće mjesto osvojila je grupa Fly girls, koja se predstavila sa koreografijom "Black sheep", u Show Dance group junior kategoriji.

Koreografije za Acrobatic i Street dance show osmislila je Snežana Milić, osnivač i glavni koreograf US “Luna”.

Solistkinju Mariju Miletić, koja je osvojila zlatnu medalju, pripremala je učiteljica Milica Bulatović, dok je za koreografije u Contemporary disciplini zaslužna učiteljica baleta, Ana Patrić.

Osnivač US "Luna", Snežana Milić kaže da je ponosna na ostvareni rezultat, a posebno ističe nivo odgovornosti i profesionalnosti koju su pokazali članovi kako na sceni, tako i van nje.

“Koreografije su bile već pripremljene, s obzirom na to da su naši članovi bili učesnici na takmičenju koje je održano krajem juna mjeseca, u Vitezu. Svaka koreografija je pažljivo osmišljena i za konačnu verziju, tj. finalni rezultat koji vidimo na sceni je potrebno 3-4 mjeseca rada, dok samo uigravanje koreografije traje tokom čitave sezone. Možemo reći da su u pitanju  mjeseci rada satkani u par minuta”, kazala je za naš portal Milić.

Umjetnički studio “Luna” postoji od 2012. godine. Trenutno broji oko 100 članova, a  veliki broj talentovane djece, danas je potvrda da su prije skoro deceniju uradili pravu stvar, smatra Milić.

“Luna je danas reprezentativna plesna škola koja se uzdigla organizaciono i masovnošću. Od samog početka glavni cilj je prevashodno bio usmjeravanje djece i omladine zdravom načinu života, lijepom ponašanju i stvaranju pozitine energije za rad i napredovanje. Danas su naše članice prepoznatljive kako u gradu, tako i u državi po izuzetnoj spremnosti, lijepom držanju, kao i vještinama koje posjeduju. Osim plesnog dijela, kroz različite programe radimo na poboljšanju motorike, lijepog držanja, kondicije, usavršavanju gimnastičkih elemenata na parteru koji su i sastavni dio naših plesnih tačaka”, navodi Milić.

Ples, prema njenim riječima, predstavlja sportsku disciplinu koja je pažljivo 'umotana' u jednu umjetničku formu, sve sa odgovarajućom pričom i rekvizitima, koji prate određenu koreografiju.

Milić ocjenjuje da je u Nikšiću ples jako popularan, posebno kod djevojčica, te ističe da vrijeme za ples tek dolazi.

 

Marija Goranović

 

Ostale vijesti iz kategorije