Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:50
7.11.2019.

Gradska kuća: Promocija knjige “Marija i slavuj – Putovanje po mjesečini”

U Gradskoj kući danas, sa početkom u 13h, biće promovisana knjiga “Marija i slavuj – Putovanje po mjesečini”, autorke Angele J. Kecojević.


Na promociji će govoriti Ana Pejović, Tamara Janjušević i Đorđije Kotri.

Predstaviće se i učenici - dobitnici nagrada na literarnim konkursima "Mariji s ljubavlju", u organizaciji Fondacije Marija Kotri: Vladana Lalatović, Maja Ćipranić, Nađa Knežević, Anđela Dulović, Pavle Delibašić, Sara Perišić, Lara Spasojević, Andrija Roganović i Mirko Đurović.

Gosti na promociji biće učenici OŠ "Janko Mićunović" i OŠ "Ivan Vušović" sa svojim mentorima.

Organizatori događaja su JU Narodna biblioteka "Njegoš" Nikšić i Fondacija Marija Kotri, a program je u okviru novembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".

 • 08:00
  28.5.2020.

  Na konkursu „Slika moje tradicije“, u kategoriji likovni rad, prvo mjesto pripalo je Paju Vasoviću, učeniku Prve srednje stručne škole Nikšić.

 • 20:48
  27.5.2020.

  Maksim Vujačić, čovjek koga uglavnom znaju kao hroničara grada, novinara i publicistu, prošle godine je knjigom poezije „Vjetar vremena“, najavio svoj povratak literaturi.