Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:21
10.10.2019.

Gradska kuća: Promocija monografije Miluše Bakrač

U Gradskoj kući večeras, sa početkom u 19h, biće upriličena promocija monografije "Romaneskni postupak Branimira Šćepanovića u tekstovima Iskupljenje, Sramno leto i Usta puna zemlje", autorke Miluše Bakrač.


O monografiji će govoriti: prof. Mihailo Perošević, dr Vesna Vukićević Janković, mr Ana Pejović i autorka.

Promociju organizuje JU Narodna biblioteka "Njegoš", a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".

 • 08:00
  28.5.2020.

  Na konkursu „Slika moje tradicije“, u kategoriji likovni rad, prvo mjesto pripalo je Paju Vasoviću, učeniku Prve srednje stručne škole Nikšić.

 • 20:48
  27.5.2020.

  Maksim Vujačić, čovjek koga uglavnom znaju kao hroničara grada, novinara i publicistu, prošle godine je knjigom poezije „Vjetar vremena“, najavio svoj povratak literaturi.