Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izašao 30. broj časopisa „Pozorište“

26176627_10210692897934246_1159373820_n
  • Autor onogost.me
  • 30.12.2017. u 06:47

Sa zadatkom da podsjeti na scenska ostvarenja i njegove protagoniste, čuvajući ih tako od usuda zaborava i protoka vremena, iz stampe je izašao jubilarni, 30. broj časopisa „Pozorište“.

U ovom jubilarnom broju teatrološkim naslovima dat je presjek pozorišnih dešavanja na prostoru današnje Crne Gore, počev od antičkog teatra, preko oblika tzv. „narodnog glumovanja“, osnivanja pozorišnih trupa i prvih profesionalnih pozorišta do savremenog teatra. Stare i nove priče, u istom sadžaju, između istih korica, a, prema riječima urednice Slavojke Marojević, zarad afirmacije savremenog i sjećanja na minula vremena i dramske pregaoce koji , kako navodi, sa ponosom poniješe slavu teatra i van granica Crne Gore.

„O tome najbolje svjedoče kazivanja teatrografa Luke I. Milunovića, izvodi iz sadržaja knjige „Crnogorci na sceni“, akademika Sretena Perovića i rukopisi Marije Čolpe i Milorada Boškovića, koji u osvrtu na savremenu dramu i dramske umjetnike ilustruju noviji period porodičnog stvaralaštva“, ističe ona.

U sadržaju novog broja su i tekstovi o najnovijim projektima sa crnogorske pozorišne scene, kao i dramskim djelima koja su u postprodukciji ostvarili zapažene festivalske nastupe i osvojili prestižne nagrade, reprezentujući tako na najbolji način, dodaje Marojević, nacionalnu kulturu i njenu baštinu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.