Konkurs za najbolju knjigu za djecu i mlade u 2022.

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 31.01.2023. u 07:53
Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade (UCPDM) poziva zainteresovane autore da dostave svoje knjige i prijave se na konkurs za nagradu za najbolju knjigu objavljenu u 2022. godini.

Nagradu dodjeljuje Stručni žiri UCPDM, čiji je predsjednik prof. dr Sofija Kalezić, a članovi prof. dr Andrijana Nikolić i Žarko Vučinić.

Kako navode u saopštenju Udružanja, zadatak Stručnog žirija je da analizira autorska djela koje su prispjela na konkurs – knjige za djecu, autora iz Crne Gore koje su objavljene u 2022. godini u Crnoj Gori i članova UCPDM koji su objavili knjigu u 2022. godini, i da izabere najbolje djelo, kojem će dodjeliti Nagradu za najbolju knjigu za djecu objavljenu u 2022. godini, najkasnije do 31. marta 2023. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju autori iz Crne Gore, za knjigu objavljenu u Crnoj Gori u prošloj godini, kao i članovi UCPDM, za knjigu objavljenu u 2022. godini.

“Na konkurs treba poslati tri primjerka knjige i kratku biografiju autora na adresu: Marija Nenezić, generalna sekretarka UCPDM, Trebješka 2/5 Nikšić do 10. 03. 2023. godine (kontakt telefon: 069100791). Rezultati konkursa će biti objavljeni 31. marta 2023. godine na veb-sajtu UCPDM: piscizadjecucg.wixsite.com i u sredstvima javnog informisanja”, navode u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.