Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Konkurs za najbolju knjigu za djecu i mlade u 2022.

pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2023. u 07:53
Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade (UCPDM) poziva zainteresovane autore da dostave svoje knjige i prijave se na konkurs za nagradu za najbolju knjigu objavljenu u 2022. godini.

Nagradu dodjeljuje Stručni žiri UCPDM, čiji je predsjednik prof. dr Sofija Kalezić, a članovi prof. dr Andrijana Nikolić i Žarko Vučinić.

Kako navode u saopštenju Udružanja, zadatak Stručnog žirija je da analizira autorska djela koje su prispjela na konkurs – knjige za djecu, autora iz Crne Gore koje su objavljene u 2022. godini u Crnoj Gori i članova UCPDM koji su objavili knjigu u 2022. godini, i da izabere najbolje djelo, kojem će dodjeliti Nagradu za najbolju knjigu za djecu objavljenu u 2022. godini, najkasnije do 31. marta 2023. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju autori iz Crne Gore, za knjigu objavljenu u Crnoj Gori u prošloj godini, kao i članovi UCPDM, za knjigu objavljenu u 2022. godini.

“Na konkurs treba poslati tri primjerka knjige i kratku biografiju autora na adresu: Marija Nenezić, generalna sekretarka UCPDM, Trebješka 2/5 Nikšić do 10. 03. 2023. godine (kontakt telefon: 069100791). Rezultati konkursa će biti objavljeni 31. marta 2023. godine na veb-sajtu UCPDM: piscizadjecucg.wixsite.com i u sredstvima javnog informisanja”, navode u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.
    Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole (OŠ) "Dušan Bojović" u Župi počeli su danas, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Školu je danas obišla ministarka Anđela Jakšić-Stojanović.