Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Film „Mafija ubija samo ljeti“

mafija1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2017. u 05:49

Večeras u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h, biće prikazan italijanski igrani film „Mafija ubija samo ljeti“ („La mafia uccide solo d'estate“, 2013), čiju režiju potpisuje Pierfrancesko Diliberto - PIF. 

Ulaz na projekciju je slobodan.

Kroz odrastanje i mladalačku ljubav glavnog lika Artura, film priča o mafijaškoj istoriji Palerma sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

Iako se mafija provlačila kroz sve pore javnog, ali i privatnih života građana, većina je zanemarivala njeno postojanje i veličinu opasnosti koju je predstavljala.

Rođenje Artura poklopilo se s izborom gradonačelnika Vita Ciancimina, povezivanog s mafijom. Odrastajući i zaljubljujući se u Floru, Arturo postaje sve više svjestan mafijinog djelovanja...

Uloge tumače Cristiana Capotondi (Flora,odrasla), Pif (Arturo,odrastao), Ginevra Antona (Flora, dijete), Alex Bisconti (Arturo,dijete), Claudio Gioé (Francesco)...

Organizatori ovog događaja su Ambasada Italije u Podgorici i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.