Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:12
8.10.2019.

Nikšićko pozorište: Filmovi “Zimske mušice” i “Dijamantino”

U sali Nikšićkog pozorišta, u terminima u 18h i 20h, u okviru manifestacije "Dani evropskog filma 2019", biće prikazani igrani filmovi “Zimske mušice” i “Dijamantino”.


U  filmu “Zimske mušice“, koji je režirao Olmo Omerzu, a koji će se prikazati u 18h, igraju: Tomáš Mrvík, Jan František Uher, Eliška Křenková, Lenka Vlasáková, Martin Pechlát i drugi.

Proizvodnja je 2018. godina, a produkcija Češka, Slovenija, Poljska, Slovačka.

Vragolasti i samouvjereni Mare i pomalo ekscentrični Heduš kreću u zamrznuta prostranstva u potrazi za avanturom – automobilom, naravno. Film o mušicama koje povremeno zuje čak i zimi, i priča koja govori o neuhvatljivoj vezi dječačkog prijateljstva i neukrotivoj želji da se nešto iskusi, čak i ako ne znaš šta. I čak i ako se iskustvo završi u policijskoj stanici.

U 20h biće prikazan "Dijamantino“, koji su režirali Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt.

U filmu igraju: Carloto Cotta, Cleo Tavares, Anabela Moreira, Margarida Moreira, Carla Maciel, Filipe Vargas, Manuela Moura Guedes, Joana Barrios, Maria Leite i drugi.

Produkcija je Portugal, Francuska i Brazil, a proizvodnja takođe 2018. godina.

Dijamantino, najveća svjetska fudbalska zvijezda, gubi svoj karakteristični osjećaj za loptu i, osramoćen, završava karijeru. Tragajući za novim smislom života, internacionalna ikona kreće na urnebesnu odiseju i na tom putu susreće se sa neofašizmom, izbjegličkom krizom, genetskim modifikacijama i potjerom za izvorom mudrosti.

Projekcije su u organizaciji EU Info Centra, Opštine Nikšić i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".