Nikšićko pozorište: Koreobajka „Aladin i čarobna lampa“

page_sad
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2015. u 06:05

U sali Nikšićkog pozorišta, danas i sjutra će, sa početkom u 11 i 13 časova, biti izvedena koreobajka "ALADIN I ČAROBNA LAMPA" za učenike osnovnih škola u Nikšiću.

Koreobajka se izvodi u produkciji baletske trupe “Allegro”, a igra se u organizaciji Nikšićkog pozorišta u okviru Programa Podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Koreobajka Aladin i čarobna lampa“ je jedinstvena po muzici, plesu, pjevanju i kostimima. Za razliku od dosadašnjih koje su bile isključivo plesne, ova koreobajka donosi novi sadržaj u vidu vokalnih numera, čime postepeno prerasta u mjuzikl za djecu, što je i cilj baletske trupe “Allegro“.

Koreobajka je jedinstvena scenska forma kojom se bavi baletska trupa “Allegro“, a namijenjena je predškolskom i školskom uzrastu. Predstavu će izvesti pedeset i više učesnika različitog uzrasta koji su članovi baletske trupe “Allegro“, učenice baletske škole “Vasa Pavić“ iz Podgorice i članice baletskog studija “Zahumlje“ iz Nikšića.

Na muziku A. Menkena, koreografiju za predstavu osmislila je Viktorija Strugar, tekst za songove Sanja Garić, a kostime je kreirala Aleksandra Saška Moštrokol.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U bjoskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – animacija “P’astanjan i tri njušketara” i triler “Džon Vik 4”.
U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, a povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije, biće upriličeno Poetsko-muzičko veče "Stihovanje i note", učenika Gimnazije "Stojan Cerović" Nikšić.