Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
12:22
16.2.2020.

Nikšićko pozorište: Predstava “Balkanska carica”

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20h, povodom obilježavanja Dana Nikšićkog pozorišta, biće izvedena predstava “Balkanska carica”, koju je po tekstu Nikole I Petrovića, adaptirao i režirao Goran Bjelanović.


U predstavi igraju: Anja Pavićević, Filip Đuretić, Danica Maksimović, Duško Radović, Dragiša Simović, Pavle Ilić, Vladimir Cerović, Ana Simović, Miro Nikolić, Vlado Tomović, solistkinja Bojana Pejanović, baletski izvođači Radmila Škuletić i Anja Tomović.

Asistent režije je Milan Vujović, dok je za scenski govor bila zadužena dr Dijana Marojević.

 “Djelo Nikole I Petrovića – Njegoša „Balkanska carica” prvi put sam pročitao kao petnaestogodišnjak, ni jutro ne bijaše otkucalo.

Danas, u predvečerje mog biološkog sata, Danica jednako mlada na stranicama ovog vanserijskog djela voli Stanka "strasno, vruće, zaneseno i mahnito” kao i onoga jutra kad sam ih susreo prvi put.

Zbog toga bi postupak postavljanja ovog komada koji bi ga predstavio kao istorijsko djelo bio – prevara gledalaca. Svi mi koji smo zemni bićemo istorija i prije no treptaj oka zaigra, a Danica, čuvar vrijednosti koje su Crnu Goru činile čudesnom i teško pojmljivom trajaće vječno i bezrezervno se boriti i moliti za sve nas, bili mi toga svjesni ili ne…”- iz rediteljeve bilježnice.

Predstava je rađena u produkciji Kulturnog centra iz Bara, a u Nikšiću se u organizaciji JU Nikšićko pozorište, igra u okviru Nikšićke kulturne scene 2020.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

Ulaznice možete kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, Trg Save Kovačevića 5, od 10 do 20h.

Za sve informacije u vezi predstave, kao i za rezervacije ulaznica obratite se na telefon: (040) 213-566 i 068 461-310.

Ostale vijesti iz kategorije