Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava ”Snježana i sedam patuljaka”

snjezana_1
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2016. u 07:32

Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice „Snježana i sedam patuljaka“ biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova. 

Komad „Snježana i sedam patuljaka“ se sa jedne strane na moderan i ironičan način bavi uticajem medija, interneta i video igrica na djecu i sa druge strane klasičnim vrijednostima, kao što su ljubav, skromnost i vrlina.

 

„Možemo li da sačuvamo našu djecu od medijskog terora lake zabave, izvitoperenih moralnih i estetskih mjerila vrijednosti? Kako ih zaštititi od svakodnevne parade kiča, od instant zabave, hrane, vaspitanja...? Nije valjda da će im bajke postati dosadne? U sukobu dobrih i zlih u našoj predstavi kao modernoj bajci, plemenitost istinske dobre duše i prirodna ljepota pobijediće estradizovanu kulturu, prazni potrošački duh i otuđenje“, zapisao je reditelj Mićunović.

Predstavu je po tekstu Aleksandra Popovića režirao crnogorski reditelj Veljko Mićunović. Autorski tim, pored reditelja Mićunovića, čine: Igor Bojović (adaptacija teksta), Vesna Popović (scenografkinja), Marija Marković (kostimografkinja), Aleksandar Popaj Radunović (kompozitor) i Slavka Nelević (koreografkinja).

Brojni ansambl čine: Jelena Simić, koja tumači glavnu ulogu, Nada Vukčević, Branimir Popović, Emir Ćatović, Ivona Čović Jaćimović, Sanja Popović, Dejan Đonović, Pavle Ilić, Branko Ilić, Goran Slavić, Pavle Popović,Božidar Zubera, Slaviša Grubiša i Vule Marković.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta do početka predstave, po cijeni od četiri eura. Rezervacije se mogu obezbijediti na broj 068 241 701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – akcija „Do zadnjeg daha“, drama „Van sezone“ i anime „Blue lock the movie- epizoda Nagi“.