Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NVO Župa u srcu: Likovno-literarni konkurs o Dušanu Bojoviću

Poster
 • Autor onogost.me
 • 12.05.2024. u 07:52
Nevladina organizacija Župa u srcu objavila je likovno-literarni konkurs pod nazivom ''Dušan Bojović – Drugo ime za slobodu''.

U pozivu koji je uputila ova NVO navodi se da je konkurs namijenjen svim likovno i literarno nadarenim pojedincima iz Crne Gore bez obzira na starosnu dob.

''Jedan autor može poslati više radova, ali jedan autor može biti nagrađen samo za jedan rad. Rad mora da istakne temu uzimajući u obzir biografiju i značaj ovog narodnog heroja za slobodu Crne Gore i zavičaja koji je mnogo volio'', objasnili su iz ove organizacije.

Likovno-literani konkurs je organizovan, dodaju, imajući u vidu značaj i ulogu narodnog heroja Dušana Bojovića, a učesnici se mogu prijaviti do 24. maja ove godine.

''Radove poslati na adresu organizacije Župa u srcu, Miolje Polje bb 81418 sa naznakom 'za konkurs ''Dušan Bojović – Drugo ime za slobodu'' ' do 24. maja 2024. godine. Uz rad poslati naziv rada, ime i prezime autora i kontakt telefon. Pristigli radovi se neće vraćati autorima'', navodi se u uslovima prijavljivanja.

Kada je u pitanju izbor najboljih radova, koji će biti nagrađeni iz NVO Župa u srcu rekli su da će tu odluku donijeti komisija, koju će birati ta organizacija.

''Tročlana komisija izabrana od strane NVO Župa u srcu izabraće najkreativnije radove, a nagrađeni će biti autori najboljeg literarnog i likovnog rada kompletom knjiga u vrijednosti od 50 eura. Nagrade će biti uručene na dan rođenja narodnog heroja Dušana Bojovića 30. maja'', navodi se u pozivu.

Predviđeno je da komisija donese odluku o izabranim radovima i nagrađenima do 28. maja.

''Svi pristigli radovi biće javno objavljeni na sajtu organizacije Župa u srcu. Radovi će se naći u zajedničkom katalogu koji će organizacija Župa u srcu uraditi nakon konkursa'', stoji u saopštenju NVO Župa u srcu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animirani “U mojoj glavi 2”, akcija “Dečko ubija svijet”, drama “Ezra” i drama, triler “Zvijer”.
  Vladin tim za informacionu bezbjednost (Computer Incident Response Team - CIRT) još istražuje da li je tokom hakerskog napada na nikšićki Vodovod došlo do ugrožavanja ličnih podataka građana. Iz nikšićkog Vodovoda je 30. marta saopšteno da je njihov poslovno-informacioni sistem bio meta hakerskog napada, navodeći da su "privremeno u nemogućnosti da obavljaju određene poslove koji proizilaze iz samog sistema".