Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Oktobar u Nikšiću u znaku filma

niksicko_pozoriste
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 29.09.2017. u 13:39

Nikšićani će tokom oktobra, u sklopu Programa podrške razvoju kulture, imati priliku da isprate oko 30 različitih sadržaja.

Prema riječima Milana Koraća, sekretara u opštinskom Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, ono što će obradovati stanovnike grada pod Trebjesom su izuzetna evropska filmska ostvarenja novije produkcije koja će biti prikazana od 2. do 7.oktobra u terminima od 18h i 20h, a ulaz će biti besplatan.

Tokom oktobarskog repertoara biće obilježen evropski Dan jezika, prikazan dokumentarni film “Kulturno nasljeđe Balšića”, kao i dvodnevni ciklus filmova rađenih po tekstu Mirka Kovača – “Lisice”, “Usijanje”, “Noć paučine” i “Okupacija u 26 slika”.

Prema riječima Kristine Radović oktobarski repertoar počinje izložbom “2D” Zdravka i Davida Delibašića, koja će biti otvorena 1.oktobra u galerijama “Nikola I” i “Ilija Šobajić”.

U okviru manifestacije “Dani Austrije u Crnoj Gori” biće organizovana izložba fotografija pod nazivom “Nepoznati Evropljani” autora Kurta Kajndla. Publika će imati priliku da vidi i izložbu slika Milene Vladisavljević, prisustvuje promociji zbirke pjesama Ane Pejović “Ne dirajte moje krugove”, drugog dijela knjige “Puh Đorđe i duhovi triftara” Žarka Vučinića, kao i knjige prof. dr Rada Delibašića “Vaspitanje za razvoj humane i dostojanstvene ličnosti”.

Sopranistkinja Bojana Marković i profesor gitare Slobodan Bogdanović održaće koncert, a ljubitelji pozorišta moći će da odgledaju predstave “Šćeri moja” i “Ko je ovdje idiot”, dok će najmlađi gledaoci moći da uživaju u akrobatsko-poetskoj predstavi “Akrobatika – matematika”.

Korać se osvrnuo i na septembarski repertoar i istakao da su realizacijom programa više nego zadovoljni, a da su se posebno istakli Gitar fest, koji je učesnicima i posjećenošću opravdao reputaciju koju ima, kao i premijera pozornišne predstave „Inspekcija“, kojom je otvorena pozorišna sezona u Nikšiću.

  vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci