Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:01
20.5.2019.

Trg Slobode: Koncert “Zahumlja”

U okviru aktivnosti proslave jubileja Pobjede - 75 godina postojanja, na Trgu Slobode večeras, sa početkom u 19h, održaće se koncert ansambla JU “Zahumlje”.


U duhu antifašizma i crnogorske tradicije, koje baštine i grad Nikšić i Pobjeda, ansambl JU “Zahumlje” će sugrađane podsjetiti na pjesme i muziku uz koju smo odrastali, pjesme koje smo voljeli, i koje volimo.

“Riječ je o samom finalu nikšićkih manifestacija proslave velikog jubileja, 75 godina postojanja dnevnog lista Pobjeda, a u saradnji sa SO Nikšić.  Prirodno je da je obilježavanje 75 godina počelo gdje je i štampan prvi broj ovog lista, 24. oktobra 1944. godine. Samo mjesec dana po oslobođenju Nikšića izašao je prvi broj Pobjede, u kući Radojičića u Njegoševoj ulici. Dakle, upravo u Nikšiću je štampan prvi broj lista tadašnjeg Narodnooslobodilačkog fronta Crne Gore i Boke, da bi kasnije štampanje bilo preseljeno na Cetinje i konačno u Podgoricu, tadašnji Titograd, gdje se Pobjeda i danas štampa”, naveli su iz Pobjede.

Sa Opštinom Nikšić i sponzorima, Pobjeda je već poklonila botaničku baštu sa 75 sadnica Gimnaziji “Stojan Cerović”, a svim građanima je, uz primjerak Pobjede, već poklonjena i zbirka poezije slavnog Nikšićanina, Vitomira-Vita Nikolića.

U slučaju lošijih vremenskih uslova, koncert će se održati u zgradi Nikšićkog pozorišta.

Ostale vijesti iz kategorije