Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Trg Slobode: Koncert “Zahumlja”

fb-cover-koncert-novo_niksic
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 20.05.2019. u 06:11

U okviru aktivnosti proslave jubileja Pobjede - 75 godina postojanja, na Trgu Slobode večeras, sa početkom u 19h, održaće se koncert ansambla JU “Zahumlje”.

U duhu antifašizma i crnogorske tradicije, koje baštine i grad Nikšić i Pobjeda, ansambl JU “Zahumlje” će sugrađane podsjetiti na pjesme i muziku uz koju smo odrastali, pjesme koje smo voljeli, i koje volimo.

“Riječ je o samom finalu nikšićkih manifestacija proslave velikog jubileja, 75 godina postojanja dnevnog lista Pobjeda, a u saradnji sa SO Nikšić.  Prirodno je da je obilježavanje 75 godina počelo gdje je i štampan prvi broj ovog lista, 24. oktobra 1944. godine. Samo mjesec dana po oslobođenju Nikšića izašao je prvi broj Pobjede, u kući Radojičića u Njegoševoj ulici. Dakle, upravo u Nikšiću je štampan prvi broj lista tadašnjeg Narodnooslobodilačkog fronta Crne Gore i Boke, da bi kasnije štampanje bilo preseljeno na Cetinje i konačno u Podgoricu, tadašnji Titograd, gdje se Pobjeda i danas štampa”, naveli su iz Pobjede.

Sa Opštinom Nikšić i sponzorima, Pobjeda je već poklonila botaničku baštu sa 75 sadnica Gimnaziji “Stojan Cerović”, a svim građanima je, uz primjerak Pobjede, već poklonjena i zbirka poezije slavnog Nikšićanina, Vitomira-Vita Nikolića.

U slučaju lošijih vremenskih uslova, koncert će se održati u zgradi Nikšićkog pozorišta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom 30 godina od premijere, monodrama "Bizmismen", u izvođenju glumca Voja Krivokapića, biće izvedena večeras na pozorišnoj sceni sale "Zahumlja" sa početkom u 19 časova.