Učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” pobrali nagrade

Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na I Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti i na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore ostvarili su zapažene rezultate.

Škola “Dara Čokorilo” bila je domaćin Državnog takmičenja učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti, a organizator Centar za stručno obrazovanje.

Takmičenje je organizovano u 11 disciplina, a učenici nikšićke škole osvojili su ukupno četiri prva, šest drugih i tri treća mjesta.

U disciplini Solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto je osvojila Kaća Radulović.

Učenici četvrtog razreda, Jovani Jaredić pripalo je treće mjesto u disciplini Solfeđo. Učenice od prvog do četvrtog razreda, u disciplini hor osvojile su prvo mjesto. U disciplini Violina drugo mjesto osvojio je Ivan Burić.

U disciplini Gitara (druga kategorija) prvo mjesto je osvojio Marko Lazović (IV razred), a  drugo mjesto je osvojila Anja Barović (IV razred).

Dimitriju Kneževiću, učeniku trećeg razreda, pripalo je treće mjesto u disciplini Harmonika (prva kategorija). U disciplini Kamerni duo-originalne kompozicije (prva kategorija) prvo mjesto je osvojio duo Nađa Spasojević i Bjanka Minić (obje učenice su II razred).

U disciplini Kamerni duo-originalne i transkribovane kompozicije (prva kategorija) drugo mjesto je osvojio duo Ivan Burić i Dimitrije Knežević (II razred).

U disciplini Vokalni duo/Vokalno-instrumentalni duo (prva kategorija) prvo mjesto je osvojio duo Ksenija Perišić i Bjanka Minić(II razred), a treće duo Jana Bojić i Jelena Milić (I razred), dok je u drugoj kategoriji drugo mjesto osvojio duo Mikica Mirković i Ljubica Mirković (IV razred).

Na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore učenici nikšićke škole osvojili su tri prva, tri druga i dva treća mjesta.

U disciplini Solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto osvojio je Aleksa Vuksanović. U drugoj kategoriji Jana Zečević je osvojila prvo mjesto, Vladana Ranitović drugo, dok je treće pripalo Luki Bajoviću. 

Luka Miljanić osvojio je drugo mjesto u disciplini Harmonika.

U disciplini Violina (II kategorija) Dajana Tadić osvojila je treće mjesto, a Luka Bajović bio je apsolutni pobjednik u svojoj kategoriji sa maksimalnih 100 bodova.

U disciplini Gitara (I kategorija) prvo mjesto i maksimalnih 100 bodova osvojio je Andrija Backović. 

 

 

 

                                                                                                                 

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Večeras, desetog dana nikšićkog festivala knjiga “Auto(r) na korzou”, na Trgu slobode od 20.30h gostuje istaknuti književnik Enes Halilović.
Ovog utorka u bioskopu Cinema 213 prikazaće se tri filma.