Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zahumlje: Raspisan konkurs „Đački rastanak“

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2024. u 08:08
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.

Tema konkursa je „Đački rastanak“ , a učenici svoje poetske i prozne radove mogu slati od danas do 31. maja isključivo na poštansku adresu JU Zahumlje, ul. V Proleterska, broj 17.

„Tema konkursa može da se odnosi na završetak kalendarske školske godine, na završetak školovanja u osnovnoj i srednjoj školi i gimnaziji, ljetnji raspust, ljetnji odlazak u zavičaj, na more i na sva ona mjesta gdje djeca tokom ljeta ne sretaju prijatelje iz škole. Uručenje nagrada najboljim mladim stvaraocima održaće se na Festivalu ,,Đački rastanak“ koji će se održati 10. i 11. juna u sali Zahumlja sa početkom u 11 časova, o čemu će uprave škola nagrađenih učenika biti blagovremeno obavještene“,saopštili su iz „Zahumlja“.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.
    Iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) podsjetili su sve privredne subjekte koji se bave trgovinom da ne mogu obavljati svoju djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak.