Autor: onogost.me
Foto: URA
13:55
17.9.2019.

Abazović građanima Nikšića uputio čestitku: Slavna prošlost da bude izvor novih pobjeda u budućnosti

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, čestitao je danas građanima Nikšića sjutrašnji Dan opštine, 18. septembar.


Čestitka za lokalno rukovodstvo grada je izostala, jer kako objašnjavaju u URI, ne mogu čestitati Dan opštine rukovodstvu koje je na nedemokratski i sjevernokorejski metod došlo na vlast u toj opštini.

„Na način koji je zastiđe i Nikšića i Crne Gore i koje će ostati upisano crnim slovima u kalendar demokratskog razvoja države i grada“, objašnjavaju iz URE.

Abazović u čestitki građanima kaže da je za Nikšić koji je nekada bio nadaleko poznat industrijski centar, „napore za privlačenje investicija u proizvodne pogone trebalo bi staviti na vrhu prioriteta“.

„Nikšić kao grad zaslužuje mnogo brižljiviji odnos prema njegovim prirodnim potencijalima koji ni upola nijesu valorizovani i iskorišćeni u cilju razvijanja grada pod Trebjesom. Zabrinjava sve češća migracija građana što bi trebalo shvatiti kao alarm za svakog onog ko Nikšiću želi dobro i ko je u poziciji da učestvuje u kreiranju budućnosti ovoga grada“, navodi Abazović.

Ocjenjuje i da bi pružanje perspektive i iskorišćavanje bogatih prirodnih resursa zadržalo građane na područje Nikšića.

„Pozdravljam svaki napor kako bi se život građana Nikšića dodatno poboljšao i kako bi Nikšić bio na putu da vrati stari sjaj. Vraćanje starog sjaja grada treba da je zadatak svakog subjekta u društvu koga vode iskrene namjere i želje. Slavna prošlost Nikšića neka bude izvor napajanja za nove pobjede u budućnosti svih građana grada pod Trebjesom“, zaključuje lider URE u čestitki.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:34
  10.10.2019.

  Demokratska Crna Gora održala je sastanak rukovodstva Partije sa članstvom mjesnih odbora Kličevo, Centar, Bistrica i Rudo Polje u opštini Nikšić, na kojem je, između ostalog, konstatovano da su predstavnici mjesnih odbora preduzeli konkretne mjere i radnje za jačanje partijske infrastrukture i inteziviranje njenog rada.

 • 11:58
  9.10.2019.

  Jedna od ključnih novina u nacrtu zakona o izboru poslanika i odbornika je to što je broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbore smanjen sa 0,8 odsto na 0,3 odsto u cilju jačanja političkog pluralizma. Prema tom nacrtu, u koji je Dan imao uvid, jedno od rješenja je da koalicije, uz listu za izbore, Centralnoj izbornoj komisiji dostavljaju koalicioni sporazum sa jasno utvrđenim pravima i obavezama.

 • 09:11
  9.10.2019.

  Jedna od ključnih novina u nacrtu zakona o izboru poslanika i odbornika je to što je broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbore smanjen sa 0,8 odsto na 0,3 odsto u cilju jačanja političkog pluralizma.

 • 08:51
  28.9.2019.

  U Opštnskom odboru  Demokratske partije socijalista Nikšić sinoć su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora.