Autor: onogost.me
Foto: screenshot
10:56
21.6.2022.

Abazović: Vlada vrlo štedljiva, uradićemo sve da ograničimo cijene goriva

Premijer Dritan Abazović rekao je da će Vlada Crne Gore uraditi sve što bude mogla, kako bi ograničila dalji rast cijena goriva, navodeći da je naša zemlja do sada imala najniže cijene naftnih derivata.

 


Odgovarajući na pitanje TVCG da li će Crna Gora, poput Hrvatske, ograničiti rast cijena goriva, te šta on i Vlada Crne Gore rade kako bi doprinijeli uštedama, Abazović je podsjetio kako su akciznom politikom uradili sve što su mogli.

"I naravno da ćemo ići u dalje aktivnosti koje podrazumijevaju zakonske mogućnosti. Građani moraju da budu svjesni da je na teritoriji Evrope aktuelan rat, i da su cijene otišle u nebo svuda u svijetu, računajući i Hrvatsku. Uradićemo što budemo mogli vezano za ograničenja. Mi smo do sada imali najnižu cijenu goriva, ali ako se barel toliko uvećao, ne može da se to do kraja iskontroliše", rekao je Abazović.

Tvrdi i da je Vlada vrlo štedjiva.

"Moramo da se prilagodimo novom momentu, počevši od premijera koji van radnog vremena ne koristi službena vozila, koji ne želi da ide sa pratnjom i da troši gorivo građana Crne Gore kad nije potreba za to. To treba da rade svi", poručio je Abazović.

Premijer je rekao da je kriza svuda u svijetu, navodeći da ćemo proći i ovu krizu rata.

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  27.6.2022.

  Premijer Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

 • 10:19
  25.6.2022.

  Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično su objavili da osnivaju Pokret "Evropa sad!".

 • 08:57
  22.6.2022.

  Od pojedinih (ne)ljudi nijesam ni očekivao nešto više! Nadam se da u redovima odbornika aktuelne lokalne vlasti ima onih koji vide dalje od funkcija, te da će pomoći transfer vlasti zbog zaustavljanja daljeg propadanja Nikšića, naveo je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagujući na izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u ovom trenutku ta partija neće rušiti vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju.

 • 20:10
  21.6.2022.

  Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.