“Ako u Nikšiću nema partijskog zapošljavanja i ako je otvoreno 3.000 novih radnih mjesta, onda je sjutra 1. april”

DPS
 • Autor onogost.me
 • 17.09.2022. u 16:38
Pompezna izjava predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića o tome da u Nikšiću nema partijskog zapošljavanja i da je otvoreno 3.000 novih radnih mjesta sve dobronamjerne građanke i građane navodi na razmišljanje da li mi svi zaista živimo u istom gradu, saopšteno je iz nikšićkog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da je jedino moguće objašnjenje je da se Kovačeviću omakla jedna nula više od broja koliko ih je zaposlio u lokalnoj upravi, javnim ustanovama i državnim preduzećima.

“Kad već nema partijskog zapošljavanja ni nepotizma, postavlja se pitanje kako se zove:

 1. Zaposlenje 3 odbornika iz lokalnog parlamenta u lokalnu upravu;
 2. Zaposlenje više kandidata za odbornike sa lista partija koje u našem gradu čine vlast;
 3. Uhljebljenja aktivista i članova opštinskih organizacija partija vlasti u javnim ustanovama i preduzećima;
 4. Zaposlenje majke, brata i kume jednog od sekretara;
 5. Imenovanje kuma za savjetnika, a zaposlenje kume u EPCG;
 6. Zaposlenje druge kume u Sekretarijat za lokalnu samoupravu;
 7. Zaposlenje snahe visokog funkcionera DF, kao i brata partijskog poslušnika Spasoja Tomića, zaposlenje sestre jednog od partijskih lidera;
 8. Zaposlenje kćerke jednog od sekretara samo kako bi ostvarila pravo na trudničko bolovanje;
 9. Zaposlenje brata direktorke jedne opštinske agencije;
 10. Zaposlenje tetka, brata od tetke;
 11. Zaposlenje brata jedne odbornice;
 12. Zaposlenje 4 bliska rođaka jednog od poslanika;
 13. Zaposlenje sina jednog od odbornika, pa supruge drugog odbornika i tako u nedogled.

Takođe, postavlja se pitanje gdje je tačno otvoreno tih 3.000 radnih mjesta, kako bi građani, a naročito mladi visokoškolci, koji su u potrazi za poslom, na ista mogli i da konkurišu. Jasno je da Kovačević nastavlja manipulatorski maestralno da saopštava podatke za koje vjeruje da će mu donijeti poneki politički poen, te da na taj način potcjenjuje inteligenciju ljudi koji žive i rade u Nikšiću”, navodi se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Iz te partije navode da sugrađani svakodnevno svjedoče “neumijećima, neznanjima i nesposobnostima lokalne samouprave, do kojih je doveo ovakav sistem zapošljavanja, gdje dobar CV, nažalost, nije najbolja preporuka”.

Svjesni su, dodaju, da se ovakvim nastupima želi prikriti i skrenuti pažnja sa poteza lokalne uprave, koji svakodnevno zgražavaju crnogorsku javnost i postaju predmet humora i satire među građanima Nikšića i Crne Gore.

“Na kraju može se konstatovati da je ovom izjavom Kovačević debelo stao na crtu prvoj štoperici Crne Gore i njegovim “istinama””, zaključuje se u saopštenju Opštonskog odbora DPS Nikšić.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Partijskog zaposljavanja ima previse a gdje su ta radna mjesta( 3000) nije mi poznato.Kad ce konacno poceti u ovoj drzavi zaposljavati strucnost a ne partijska pripadnost?

  2. Tačno sve sigurno.Tako je dolaskom ove nove vlasti,posla 20 dan u jednoj firmi u kojoj i ja radom.Doslo preko 30 radnika novih za kojima nije bilo potrebe,nit su imala mjesta na kojima će se rasporediti.Drzavna firma a naglasim.Pa sad ti radnici dolaze na posao po 1 do 2h promuvaju se po firmi i kućama idu.Dok tu svi radnici stari nose zaduzenu uniformu,oni i pored uniforme koju su zadužili dodju čak i to 1-2h obučeni kao na miting da su krenuli u majkama sa srpskim oboljenjima,i trenerkama.I naravno da ima zaposljavanja partijskog,i plus i ako su partijski zaposleni ne poštovanja iste te firme u koju su se zaposlili ni uniformu nemogu ispoštovati da obuku,toliko o tome.

   1. Богдан

    Ко је тебе запослио тако неписменог? Вјероватно си неки стручан кадар??

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ove godine je u odnosu na prošlu u Opštini Šavnik prijavljeno 12 puta više novih birača, odnosno onih koji su prijavili prebivalište i time stekli biračko pravo.