Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

BS-u pet ministarstva i mjesto potpredsjednika Vlade

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2024. u 20:40
Glavni odbor Bošnjačke stranke prihvatio je na današnjoj sjednici predlog da ta partija uđe u Vladu. Kako saznajemo, BS-u će pripasti pet resora i mjesto potpredsjednika Vlade u okviru resora. Skoro svi članovi GO podržali su takvu odluku, samo jedan je bio protiv.

U pitanju su mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, ministra vanjskih poslova, ministra za socijalnu brigu, brigu oporodici i demografiji, ministra dijaspore, ministra rudarstva, nafte i gasa i ministra za regionalni i institucionalni razvoj i nevladin sektor.

Izvjesno je da će mjesto ministra vanjskih poslova pripasti lideru BS-a Ervinu Ibrahimoviću.

Sjednici su prisustvovali funkcioneri, odbornici i poslanici BS i lider te stranke Ervin Ibrahimović.

Podsjetimo, rekonstrukcija Vlade, ulaskom Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije predviđena je koalicionim sporazumom potpisanim prilikom formiranja nove skupštinske većine i nove Vlade krajem oktobra prošle godine.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nakon ekološkog incidenta u Župi, do kojeg je došlo zakopavanjem više od 50 krava, uginulih od posljedica zaraze Kju virusom, u lokalitetu Bunić, na samo 100 metara od Liverovićkog jezera, opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić pozvao je nadležne lokalne i državne organe, da urgentno reaguju, te detaljno i transparentno obavijeste javnost i građane o pojedinostima cjelokupnog slučaja.