Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CDT i „Ozon“ pozvali Nikšićane da glasaju slobodno

cdt
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 29.09.2016. u 10:46

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) i Ekološki pokret „Ozon“ danas su ispred Robne kuće „Nikšićanka“ sproveli kampanju „Glasaj slobodno“.

Kako je rekao Aleksandar Perovič, direktor Ozona, cilj kampanje je podsticanje građana da koriste svoja ustavna i zakonska prava i da kao odgovorni ljudi utiču na one politike koje će se dešavati u budućnosti.

„Mislim da je vrijeme da se mladi okrenu budućnosti, pogotovo u Nikšiću, gradu koji, mislim, ima potencijala da se razvije i svojim građanima ponudi mnogo više od onog što se sada dešava, da jednostavno građani shvate da i njihov glas utiče šta će kasnije da se desi i da ne treba nikad da zaborave da oni i njihova prava treba uvijek da budu na prvom mjestu“, poručio je Perović.

On je dodao da su današnjom kampanjom željeli da animiriraju, prije svega građane Nikšića, a onda daju doprinos da svi građani Crne Gore iskoriste svoje pravo da glasaju slobodno, po svojim uvjerenjima na osnovu onih programa koji po njima imaju najbolja rešenja, ali i da se, kako je kazao, jednom za svagda zaborave neke greške iz prošlosti.

A predsjednica CDT-a, Milica Kovačević, osvrnula se na to zašto se današnjim aktivnostima kampanje odazvao mali broj Nikšićana.

„Malo je čudna situacija, jer Trg nije u funkciji pa ovo mjesto nije, možda, najbolje“, navela je ona kao jedan od mogućih razloga.

 Ipak, ovdje se neće zaustaviti. Svoju kampanju sproveli su već na Cetinju i u Budvi gdje su zadovoljni kako je protekla, a ovih dana nastavljaju isto i u ostalim gradovima Crne Gore.

 „Osim ovih aktivnosti, CDT ovih dana poziva državne institucije koje su nadležne za sprovođenje izbora  da svako iz svoje perspektive kaže šta je uradio i kako je doprinio da izbori budu bolji i demokratskiji. Pozvali smo i sve partije i očekujemo njihovo veće uključivanje ovih dana“, zaključila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci