Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKM pozvao HNV da zajedno proslave deceniju nezavisnosti

damjanovic
CKM
  • Autor onogost.me
  • 16.03.2016. u 09:31

Crnogorska kulturna mreža (CKM) uputila je poziv Hrvatskom nacionalnom vijeću (HNV) da kroz program ovogodišnje proslave decenije nezavisnosti koja se organizuje na Cetinju predstave svoje kulturno nasljeđe. 

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović zahvalio se predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimiru Dekoviću što su i prošle godine dali svoj doprinos proslavi Dana nezavisnosti. 

Damjanović je izrazio poštovanje prema načinu na koji HNV predstavlja svoje kulturno nasljeđe, i dodao da je to primjer koji bi trebalo da slijede ostali nacionalni savjeti.

On je, takođe, istakao da je zadovoljan načinom na koji se Hrvatska odnosi prema crnogorskoj zajednici koja djeluje u njoj, i poručio da je ona jedna od naših najbolje organizovanih zajednica u iseljeništvu.

Damjanović je naveo kao dobar primjer koji treba slijediti način na koji se Hrvati iz čitavog svijeta odnose prema svojoj matici, svom kulturnom nasljeđu, a naročito prema jeziku.

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća gospodin Zvonimir Deković zahvalio se Crnogorskoj kulturnoj mreži na pozivu, i istakao da u ime 6.024 Hrvata koliko ih živi u Crnoj Gori sa zadovoljstvom prihvata poziv. 

Deković je istakao da se Hrvati sa posebnim poštovanjem odnose prema 21. maju, kao i da je njihova politička partija Hrvatska građanska inicijativa u svom osnivačkom programu od 2002. godine istakla da se zalaže za nezavisnu Crnu Goru.

On je istakao da su Hrvati kroz istoriju bili lojalni građani Crne Gore, i sa njenim građanima dijelili dobro i loše. Takođe, kroz svoje djelovanje u političkom životu davali su podršku strateškim državnim interesima.

Zajednički je konstatovano da svi nacionalni savjeti manjinskih zajednica treba da daju svoj doprinos obilježavanju velikog jubileja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.