Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nastavak sjednice SO Nikšić odložen za četvrtak

onogost.me/arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.07.2024. u 09:55
Sjedica Skupštine opštine (SO) Nikšić, koja je prekinuta 18. jula, nastaviće se u četvrtak, sa početkom u 11 časova.

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković saopštio je da se nastavak sjednice odlaže na zahtjev odbornika većine.

„Zbog aktuelnih političkih dešavanja na državnom nivou, zbog obaveza određenog broja kolega da prisustvuju sjednici Skupštine Crne Gore dobio sam zahtjev klubova odbornika većine da današnje zasijedanje odložim, i sa radom nastavimo u četvrtak u 11 h“,rekao je Vuković.

Podsjetimo, sjedica je u četvrtak prekinuta jer odbornici koalicije “Evropski tim za Nikšić” nijesu dozvolili da se održi.

Na toj sjednici, glasovima 20 poslanika, a na zahtjev koalicije „Za budućnost Nikšića“, sa dnevnog reda sjednice uklonjen je predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Odbornici koalicije “Evropski tim za Nikšić” su tokom prošle sjednice izašli ispred stola predsjednika SO i spriječili održavanje sjednice.

Oni su to uradili nakon što predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković nije dozvolio, kako je kazao, shodno Poslovniku, odborniku „Evropskog tima za Nikšić“ Borisu Muratoviću da govori i obrazloži inicijativu za smjenu Kovačeviča.

SO Nikšić bez glasanja o smjeni Kovačevića, opozicija prekinla sjednicu, nastavak u utorak

Današnja sjednica imaće dvije tačke dnevnog reda – Predlog odluke o izmjeni Odluke o davanju u zakup zemljiša putem prikupljanja ponuda radi ostvarivanja privremenih objekata u skladu sa Odlukom o donošenju programa privremenih objekata na teritoriji opštine Nikšić i informacija o ostvarivanju socijalne politike u opštini Nikšić u 2023. godini, sa Predlogom ocjena i zaključaka.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nakon ekološkog incidenta u Župi, do kojeg je došlo zakopavanjem više od 50 krava, uginulih od posljedica zaraze Kju virusom, u lokalitetu Bunić, na samo 100 metara od Liverovićkog jezera, opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić pozvao je nadležne lokalne i državne organe, da urgentno reaguju, te detaljno i transparentno obavijeste javnost i građane o pojedinostima cjelokupnog slučaja.