Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate u koaliciji sa pokretom Ne damo Nikšić, Demosom…: Nosilac liste Momo Koprivica

150244490_3778417192279063_6802480682393264146_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 15.02.2021. u 16:35

Demokratska Crna Gora, novoosnovani pokret Ne damo Nikšić, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i nezavisnih intelektualaca "Plenum 083" nastupiće zajedno u koaliciji na izborima u Nikšiću.

Na martovskim izborima predvodi ih potpredsjednik Demokrata i poslanik Momo Koprivica, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije. Naziv koalicije biće predstavljen sjutra tokom predaje izborne liste.

Kako se danas moglo čuti zajednički ciljevi ove koalicije su smjena lokalne vlasti, demokratske i privredne reforme, izgradnja društva znanja. Poručuju glasačima da sa DPS-om i njegovim koalicionim partnerima neće razogovarti u postizbornim koalicijama.  

Nosilac izborne liste Momo Koprivica pozdravio udruživanje pomenutih partija i grupa, navodeći da je svaka od njih dala određen značaj na svim poljima.

U budućem periodu, kako je naglasio, biće u fokusu partnerski odnos sa Vladom i državnim instucijama.

„Sad je Nikšić je bez komunikacije sa Vladom i zvaničnim državnim institucijama i to je nešto što značajno odmaže razvoju Nikšića. Znanje i pošten odnos prema građanima i državnim resurima je nešto što treba da bude prioritet, i da nam se nikad ne desi da na čelu Nikšića budu koordinatori iz Podgorice, a ne od naroda izabrani organi uprave, predsjednik i Skupština Opštine. Jednoumlje ćemo zamijeniti većim platama i dječjim dodacima, većim naknadama za poljoprivrednike i gazdinstva. Konačno vjerujemo svi da se prosperitet vraća u Nikšić“, naglasio je on.

Istakao je da će Nikšić vratiti Nikšićanima i Nikšićankama. 

"Kriminalce i uzurpatore nećemo poražavati fantomkama. Pobijedićemo ih znanjem, mudrošću, hrabrošću onako kao što su i sile mraka na ovom prostoru pobijeđene osmijehom Ljuba Čupića“, kazao je on.

Koprivica, poručuje, da je siguran u izbornu pobjedu 14. marta.

"Izgubiće oni koji su vladali, a pobijedićemo mi koji hoćemo da radimo i služimo narodu. Izgubiće oni koji su krali i rušili, a pobijedićemo mi koji ćemo da stvaramo naš grad. Izgubiće oni koji su zavađali građane i pokušavali da ih pretvore u podanike, a pobjedićemo mi koji hoćemo da mirimo i da poštujemo svakog građanina. Izgubiće oni kojima ništa nije bilo sveto, a pobijedićemo mi koji poštujemo sve mjere i nacije. Pobijediće znanje koje je jedini izvor moći i osnov snage svakog društva“, naglasio je Koprivica.

Gordana Radović, predsjednica pokreta Ne damo Nikšić poručuje da koalicija ima za cilj da oporavi Nikšić i napravi evropski grad.

„Zalagaćemo se da se nikad više ne hapse vladike i sveštenici, da se ne ispisuju kukavički grafiti na džamijama, da se uredi grad, očiste rijeke, uklone deponije, čuva životna sredina... Biće to grad mira, zdrave porodice, grad u kojem se čuvaju vrijednosti. Borićemo se da ekonomski oporavimo grad, da u poslu znanje i pošten rad budu jedino mjerilo vrijednosti. Želimo da stvorimo grad koji će biti poželjno mjesto za življenje“, kazala je ona.

Svetlana Agramović ispred Opštinskog odbora Demosa kazala je da će se ova koalicija baviti nagomilanim problemima u gradu i da će sve biti podređeno da se stvore pravedniji ekonomski uslovi života građana.

„Građani znaju da je u ovom trenutku nikšićka opozicija pred velikom pobjedom 14. marta.  To će biti pobjeda Nikšića, ali ponovo i pobjeda države Crne Gore. Uvjerena sam da će opozicija u Nikšiću, kao što je to uraditi i na državnom nivou, biti u svom djelovanju na visini zadatka i da će moguće ideološke razlike prevazići i ujedinjeno nastupiti, što uostalom traže građani Nikšića“, kazala je Agramović.

Profesor Dušan Krcunović kazao je da ljudi okupljeni u „Plenum 083“ su u Nikšiću prepoznati kao uvaženi i poštovani. Sam naziv organizacije, kako objašnjava, upućuje na punoću sabranja, punoću zajednice koja je objedinjena i utemeljena na zajedničkim vrijednostima.

"Nikšić simbolizuje jedan sistem vrijednosti, jedan pogled na svijet, jedan etos bez kojeg nema ljudske zajednice. Mi ćemo se do 14.marta i nakon njega boriti za takvu jednu zajednicu, za takav sistem vrijednosti i već sada možemo da kažemo da će se taj plenum dogoditi 14. marta i da ćemo pobjediti“, naglasio je Krcunović.

Predsjednik Partija penzionera invalida i restitucije, Momir Joksimović, kazao je da Nikšić za 30 godina nije mogao ni Hitler uništiti, kao što ga je uništio DPS.

“Nikšić je najznačajniji grad u Crnoj Gori, ako pobijedi Nikšić pobijedila je i Crna Gora. Nikšić ima oko 16 hiljada penzionera, sa prosječnom penzijom od 302 eura, od kojih mnogi izdržavaju i svoju treću generaciju i zato očekujemo da će nova vlast donijeti bolje dane ovom gradu“, rekao je Joksimović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura