Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF: Odluka Demokrata da nastupe samostalno na lokalnim izborima sebična i štetna

df1111_0
ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.02.2017. u 15:16

Nakon odluke Demokrata da samostalno nastupe na lokalnim izborima u Nikšiću, iz OO DF-a im stiže poziv da još jednom preispitaju svoju odluku.

“Smatramo da je Demokratama mjesto zajedno sa nama, u širokoj nikšićkoj koaliciji koja će dovesti do promjena u gradu pod Trebjesom i našim sugrađanima ponuditi perspektivu i izlaz iz očajnog stanja u koje nas je uvukao DPS. Sadašnja odluka Demokratske CG o samostalnom nastupu ne samo da je pogrešna, nego je i štetna po ukupne opozicione napore da promijenimo vlast u Nikšiću”, poručuju iz DF-a.

Kako navode  u toj partiji, izbori u Nikšiću predstavljaju prelomni politički događaj u Crnoj Gori, zbog koga su dužni da se, kako navode, izdignu svi iznad sitnih stranačkih kalkulacija, pojedinačnih interesa, sujeta, netolerancije, kako bi se zajedničkim nastupom obezbijedila sigurna pobjeda nad DPS-om.

“Ovi izbori ne smiju da budu poligon za bilo čije dokazivanje, tjeranje inata i individualne akcije, jer smo imali nedavne parlamentarne izbore koji su jasno pokazali da građani žele objedinjavanje opozicije i veoma su precizno definisali našu snagu na osnovu koje je lako definisati međusobne odnose. DF Nikšić ponovo poziva Demokrate da prije nego što donesu konačnu odluku, još jednom pogledaju razglednicu uništenog Nikšića i njegovih razorenih fabrika, mladost bez perspektive, urušavanje kulturnih, moralnih i ljudskih vrijednosti, i tek onda saopšte da li je njihova sebična odluka o samostalnom nastupu i konačna”, kažu u DF-u navodeći sve to kao dobronamjeran predlog koji će voditi oslobođenju NIkšića.

Smatraju da bi se zajedničkim nastupom smanjilo rasipanje glasova i manevarski prostor DPS-u za, kako su naveli, njihove malverzacije i zloupotrebe.

“Dakle, vrijeme je za koalicionu saradnju, koja je jedini garant za sigurnu pobjedu u Nikšiću. Svaku vrstu neodgovornosti i sebičluk bilo kog političkog subjekta slobodni građani Nikšića neće podržati na ovim izborima. Ako konačna odluka Demokrata ne bude usmjerena ka zajedništvu sa DF-om, to će značajno umanjiti šanse za sigurnu pobjedu opozicije, jer će se veliki dio energije trošiti na preraspodjelu opozicionog biračkog tijela, i kvarenje međusobnih odnosa”, zaključuju iz DF-a. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) najoštrije je osudilo odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj Skupštini UN–a glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i zato jednoglasno donijelo odluku o suspenziji podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjenja zahtjeva a saopštili su i da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun mjesec.
Crna Gora od neobavezujuće Rezolucije neće dobiti ništa niti bilo ko drugi, niti će biti štete, a trebamo da se okrenemo povezivanju i boljem razumijevanju među sobom, poručio je premijer Milojko Spajić odgovarajući na pitanje šta će Crna Gora i region dobiti od usvajanja jučerašnje Rezolucije o Srebrenici.