Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
10:23
12.2.2020.

DF: U DPS-u Nikšić panika jer ih članovi masovno napuštaju

Jedini ko ne može da se pomiri sa neugodnim istinama je upravo DPS. To biva posebno jasno na poslednjem primjeru litije iz Župe, gdje se samim pogledom na fotografije i snimke vidi koliko lokalni DPS ne može da podnese odgovor Župljana na njihov pokušaj progona Crkve, navode iz nikšićkog Demokratskog fronta komentarišući jučerašnje saopštenje OO DPS-a Nikšić.


Koliko je politika predsjednika OO DPS-a Nikšić Ivana Mitrovića uspješna u Župi, kažu, najbolje pokazuje činjenica da su neki od njegovih najbližih rođaka bili na samom čelu litije sa crkvenim barjacima.

“Posebno ga je zaboljelo spajanje litije iz Župe i Ozrinića na samom ulazu u Nikšić jer su za njega Župa i Ozrinići bili simbol razdvojenosti. A to kakva je vizija samog Mitrovića, najbolje pokazuje njegov stav da je svojevremeno kapela u Ozrinićima bila najljepši objekat koji se gradi u Nikšiću. Župljani poštuju svoje odive, ali kada se one udaju za Italijane, to ne znači da će se Župljani zbog njih odreći svoga jezika i vjere i prihvatiti italijanski jezik i katoličku vjeru, tako da su nadanja Ivana Kapela u tom smislu potopljena u Liverovićkom jezeru. Ivan Kapelo, ne mora zbog toga što je bliži Italiji nego Crnoj Gori, i Gaeti nego Nikšiću, da se trudi da bude veći katolik od pape”, navode oni.

I, kako kažu, Mitrović ih ne boli, već ga uzimaju kao simbol DPS-a u Nikšiću.

“Baš kroz njega se najbolje vidi koliko je izdajnička politika koju DPS zastupa i koliko je tupa svaka vizija koju on i njemu slični zastupaju. Toga su najviše svjesni ljudi koji su do donošenja ovog Zakona protiv SPC bili u DPS-u a sada šetaju sa svojim narodom u litijama. Oni nam i svjedoče koja panika vlada u vašim redovima i da ste spali na to da su vašem odboru ostali vjerni samo oni koji više vole Gaetu od Nikšića. Litije su mjesto gdje se srećemo sa svojom braćom od koje ste vi, svojom politikom, htjeli da nas otuđite. Tamo se nalazimo sa radošću i vjerom, pomireni u svojim razlikama političkim i nacionalnim, kroz našu vjeru pravoslavnu, svjesni kakvu ste zlu krv htjeli da stvorite među nama. Nije vam uspjelo”, poručili su iz DF-a.

Ostale vijesti iz kategorije