Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih

img_20200123_095521_576
DPS
  • Autor onogost.me
  • 23.01.2020. u 10:03

Sinoć je održana VII sjednica Opštinskog odbora DPS-a Nikšić, kojoj su pored članova prisustvovali i koordinator ispred Predsjedništva DPS CG za Nikšić, Milutin Simović i koordinator za Nikšić u ime Izvršnog odbora DPS CG, Milosav Anđelić. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Ivan Mitrović.

Na sjednici je bilo riječi o realizaciji programa na lokalnom i državnom nivou, kao i o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori.

“Data je jednoglasna i nedvosmislena podrška državnim organima u namjeri zaokruživanja najvažnijih identitetskih pitanja. Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti zakon za sve, a ne protiv bilo koga. Zakon koji će obezbijediti uvažavanje prava svih vjernika i svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori”, navode iz OO DPS-a Nikšić.

Pomenuto zakonsko rješenje, kako dodaju, daje mogućnost državi Crnoj Gori i njenim građanima da imaju puno pravo na korišćenje imovine koja se nalazi na njenoj teritoriji.

“Konstatovano je da je na sceni dirigovana zlonamjerna interpretacija zakonskih odredaba u cilju manipulacije cjelokupnom javnošću i stvaranja nepotrebnih tenzija. Naglašena je činjenica da se crnogorska drzava, na bilo koji način, neće baviti „uzimanjem“ imovine jednoj i „davanjem“ drugoj crkvi. Takve konstrukcije proizvod su upravo onih centara koji slobodu vjerskih opredjeljenja, kao neprikosnoveno pravo svakog crnogorskog građanina ponaosob, pokušavaju izmanipulisati”, dodaje se u saopštenju.

To je, kako ističu, temeljno i neotuđivo građansko pravo čije ugrožavanje bi predstavljalo i ugrožavanje temelja građanske države Crne Gore.

“Upravo je to osnovni kamen spoticanja za manipulacije zakonom. Svaki građanin Crne Gore, slobodan je u izboru i religijskom opredjeljenju i to pravo mu niko nekim dekretom, silom ili „šetnjom“  ne može otuđiti”, stoji u saopštenju pomenutog OO.

Stoga je, kako smatraju, prioritet u ovom trenutku očuvati multietnički i multikonfesionalni sklad, i ne dozvoliti narušavanje mira, stabilnosti i zaustavljanje daljeg evropskog puta Crnoj Gori, koji su, navode, predmet sinhronizovanih ataka iznutra i s vani.

“Posebno je iskazano uvjerenje, da građani Nikšića i Crne Gore neće dozvoliti da ih neko dijeli, prebrojava i okreće jedne protiv drugih. Na Sjednici je zaključeno da je Crna Gora stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjeroispovijesti, ali isto tako i država kadra da zaštiti poredak, imovinu i građane od nasrtaja, ma od koga oni dolazili”, poručeno je u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.