Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Ne očekujemo drugačiji pogled na stvarnost od lažnih moralista, očajnih političara i još gorih ekonomista

depees
DPS
  • Autor onogost.me
  • 28.08.2019. u 11:28

Zaboravljeni i bezidejni nikšićki demagozi opet, po već ustaljenoj i istrošenoj matrici, pokušavaju novim neistinama da predstave Nikšić, kao grad koji nazaduje, u kojem je sve stalo i gdje se ništa ne radi, navodi se u reagovanju DPS Nikšić, nakon jučerašnjeg saopštenja koje potpisuje član Izvršnog odbora OO Demokrata Nikšić, Mladen Milićević.

Iz ove partije navode da ne očekuju drugačiji pogled na stvarnost od lažnih moralista, očajnih političara i još gorih ekonomista, koji svoje umijeće pokazaše u Budvi i Kotoru.

“Svako njihovo javljanje dokaz je nemoći, neznanja i prije svega mržnje prema Nikšiću, jer da iskreno vole svoj grad, kao svi racionalni Nikšićani, radovali bi se mnogobrojnim realizovanim projektima i finansijskim rezultatima koje DPS zajedno sa svojim partnerima postiže u našem gradu. Za razliku od njihovih neistina i populističkih poruka, mi ćemo građanima još jednom pokazati da u Nikšiću odavno nije bila bolja ekonomska situacija i da se radi punom parom u svakom dijelu naše opštine. Iako znamo da građani Nikšića vide sve realizovane projekte i sva ulaganja, znaju da su sva preduzeća konsolidovana, da uz nekadašnje gigante koji su prošli kroz proces tranzicije sada funkcioniše veliki broj malih i srednjih preduzeća, kao i poljoprivrednih gazdinstava, da je u velikom procentu smanjena nezaposlenost sa 22,9%, koliko je bilo 2017. godine, na 12%  kolika je danas”, ističe se u saopštenju.

Dalje se navodi da Nikšićani znaju kolika su ulaganja u kulturu, zdravstvo, sport, obrazovanje…

“Podsjetićemo da su u posljednjih nekoliko godina lokalna uprava, Vlada Crne Gore i ostali partneri, realizovali niz kapitalnih projekata, poput puta Vraćenovići – Petrovići, puta Vilusi – Ilino brdo, Trubjela –  Vilusi. Rekonstruisane su brojne gradske ulice i seoski putevi, završeno je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstruisan veliki dio vodovodne i kanalizacione mreže, a izgrađeni su i novi seoski vodovodi u Orahu, Šipačnu, Vraćenovićima, Petrovićima, Župi, Velimlju,itd.  Brojne su vodne akumulacije, a u toku je izgradnja vodovoda u Bršnu, Lazu, Pilatovcima, Dragovoljićima… Podsjetićemo da je Nikšić u posljednjih par godina dobio i objekte poput Pozorišta, Tehnopolisa, Olimpijskog bazena, rekonstruisanog Trga slobode, piste, tornja i upravne zgrade na Aerodromu Kapino polje, koji ubrzo očekuje svoju valorizaciju. Radi se i na Domu revolucije. Izgrađeno je više vrtića, rekonstruisana su odjeljenja u nikšićkim zdravstvenim ustanovama, izgrađeno je 150 stanova za penzionere, 70 stambenih jedinica za radnike u zdravstvu, radi se 140 stanova za službenike Ministarstva unutrašnjih poslova, ranije su urađena 74 stana za prosvjetne radnike, 74 stana za raseljena i lica u stanju socijalne potrebe, kao i više stambenih jedinica za pripadnike RE populacije. Urađeni su brojni socijalni servisi, kao i veliki broj poslovno-stambenih objekata. Da će se nastaviti u narednom periodu intenzivnim tempom govore činjenice da uskoro počinju radovi na Domu za stare, zapadnoj tribini Gradskog stadiona, rekonstrukciji Dvorca kralja Nikole, zgradi JU Zahumlje, radovi na putu Nikšić-Čevo-Cetinje, itd. Napominjemo da su pomenuti projekti samo dio onog što je realizovano ili će biti u narednom periodu u našoj opštini”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Iz ove partije navode i da znaju da oni koji dokoni sjede i pišu saopštenja poput jučerašnjeg, nijesu u stanju realizovano ni pobrojiti, a kamoli realizovati.

“No, građani Nikšića najbolje znaju ko je ko i kakve su čije mogućnosti, i zato godinama daju povjerenje Demokratskoj partiji socijalista i koalicionim partnerima da vode grad, a ono malo članstva što su demagozi imali u gradu pod Trebjesom, svakodnevno im okreće leđa i daje podršku svemu onom što se radi u opštini Nikšić”, zaključuju iz DPS-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci