Autor: onogost.me
Foto: DPS
11:04
11.6.2021.

DPS: Spriječiti prikazivanje filma Malagurskog u Nikšićkom pozorištu

Nikšićki Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je upravu JU "Nikšićko pozorište" da ne dozvoli prikazivanje filma "Podijeljena zemlja", autora Borisa Malagurskog.


"Filmski propagandistički uradak, "Podijeljena zemlja", Borisa Malagurskog, prema najavama trebalo bi da bude prikazan 19. juna u "Nikšićkom pozorištu". Nikšićki hram kulture ne smije biti mjesto prikazivanja i propagande opasnih i poraženih ideja i ideologija, koje direktno podrivaju koncept građanske Crne Gore. Sijanju mržnje, lažima, izmišljotinama i opasnim manipulatorskim porukama, nije mjesto u Nikšiću a ni bilo gdje u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, najnoviji zadatak, Malagurskog svodi se na provokaciju opasnim oružjem, filmskom propagandom kojom se izazivaju tenzije među građanima Crne Gore.

"Zato pozivamo upravu JU "Nikšićko pozorište" da ne dozvoli prikazivanje ovog filma i sačuva dostojanstvo svoje ustanove. Takođe, pozivamo konstituente lokalne vlasti, GP URA i Demokrate, da na djelu, a ne samo demagoški pokažu svoju građansku profilaciju i spriječe prikazivanje ovog bestidnog sadržaja. Ukoliko to ne učine, još jednom će potvrditi da su i sami promoteri šovinizma i velikosrpskog nacionalizma, a DPS će se boriti, svim dozvoljenim sredstvima, da spriječi ovu provokaciju Malagurskog i njegovih mentora", zaključuje se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:46
  12.6.2021.

  Nakon svih lomova i slomova koje su Crnoj Gori i Nikšiću priredili, opet se javlja poznata družina jeftinih demagoga iz crtanog filma “Braća Dalton”. Ovog puta tužni i bez poleta, dakako, jer smo ih razvlastili i potukli gdje god je bilo prilike, pa sad saopštenja puna besprizornih laži moraju pisati bez poznatih nadoknada u vidu “koncesija” nad imovinom građana, navodi se u reagovanju Demokrata na današnje saopštenje OO DPS Nikšić.

 • 13:34
  12.6.2021.

  Demagozima udario trenutak slave u glavu, pa vide sebe čak i u Ligi šampiona. Gospodo populisti, ne ulazi se u Ligu šampiona sa kadrovima kao što je Marko Mitrović, nesposobni doktor i univerzalni “ekspert”. To su kadrovi za ispadanje u niži rang takmičenja, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

 • 16:48
  11.6.2021.

  Predsjednik Skupštine Aleksa Bečića zakazao je za 24. jun Osmu - posebnu sjednicu Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2021. godini.

 • 16:07
  11.6.2021.

  Demokrate su nas ponovo uvjerile da u Nikšiću nemaju boljeg i stručnijeg kadra od Marka Mitrovića, “univerzalnog eksperta”, novog predsjednika FK Sutjeska. Istog onog Mitrovića koji je na sva zvona kritikovao bivšeg direktora Iliju Ašanina što određeno vrijeme provodi na fudbalskom terenu, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić i poručuju da nije tragično bilo bi smiješno.