Autor: onogost.me
Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
09:02
18.9.2020.

Đukanović: Slavna crnogorska istorija nezamisliva bez Nikšića

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra - Dana opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima Nikšića.


„Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje i dostignuća, duboko su utkani u istoriju Nikšića, bez koje se slavna crnogorska istorija ne može ni zamisliti. Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore, i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države, sa dinamičnim ekonomskim i demokratskim napretkom, članice NATO-a i lidera u pregovaračkom procesu sa EU.

Nikšić iz godine u godinu dobija sve više izgled savremenog urbanog centra, nastavljajući da njeguje preduzetnički duh, epitet grada kulture i stvaralaštva, kao i vjesnika novog tehnološkog razvoja. Ti uspjesi svjedoče o jasnoj strateškoj viziji koja je ostvarena i na državnom i lokalnom nivou, što će vjerujem dodatno motivisati i državne organe da gradu pod Trebjesom posvećuje posebnu pažnju.

Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, čije su posljedice drastično pogodile i Crnu Goru, uvjeren sam da će postignuta ekonomska održivost, završeni i započeti projekti na teritoriji opštine, kao i adekvatna valorizacija privrednih i ljudskih resursa, biti garant bolje budućnosti Nikšića, a time i cijele države. Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave", navodi se u čestitki predsjednika države.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:44
  21.10.2020.

  Potpredsjednik opštine Nikšić Dragan Perović obavljaće funkciju predsjednika Opštine do izbora novog predsjednika, piše u predlogu koji je dosadašnji prvi čovjek grada pod Trebjesom Veselin Grbović uputio Skupštini Opštine Nikšić.

 • 13:00
  19.10.2020.

  Crnogorski parlament sjutra bi, u nastavku konstitutivne sjednice, trebalo da izabere članove Administrativnog odbora.

   

 • 08:58
  17.10.2020.

  Ministar finansija Darko Radunović potpisao je Odluku o raspodjeli budžetskih sredstava izbornim listama koje su na izborima 30. avgusta osvojile mandate.

 • 19:47
  12.10.2020.

  Članovi Administrativnog odbora biće izabrani na sjednici Skupštine koja će biti održana 20. oktobra, saopštio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.