Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Eraković: U Crnoj Gori i Nikšiću crnje od Bergama

jevto_erakovic
DPS
  • Autor onogost.me
  • 08.03.2021. u 17:39

Najcrnji dan u našoj zemlji od početka pandemije, sa 18 preminulih, samo u Nikšiću danas četvoro, tragična je opomena da su potrebne drastične promjene u načinu na koji se Crna Gora bori protiv Covid-19, naveo je dr Jevto Eraković, potpredsjednik i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Naša zemlja, kako je kazao, preživljava katastrofu i druga je u svijetu po broju oboljevanja.

“To se ne dešava slučajno, već zato što su zdravstvene vlasti izgubile kontrolu nad bolešću. Za to je potrebno da odgovara Vlada i parlamentarna većina koja je birala! Naši susjedi Italijani bili su, nažalost, simbol tragedije u borbi protiv Covid 19. Sjetimo se slika iz Bergama. Najgori dan po smrtnosti u Italiji bio je kada je preminulo 933 ljudi. Poređenja radi – današnji broj umrlih u Crnoj Gori odgovarao bi, po broju stanovnika, stravičnoj brojci od 1.673 preminulih u Italiji. To se, na sreću Italije, nikada nije dogodilo. Crna Gora danas, dakle, proživljava mnogo veću katastrofu nego što je bila u Bergamu i Italiji”, smatra Eraković.

Ljudi nijesu i ne smiju biti, kaže, crna statistika – to su očevi i majke, nečija djeca, braća i sestre.

“Vlada bi, da ima ljudskosti, proglasila dan žalosti. Ali, vlast, nažalost i dalje žmuri na katastrofu. Granice su otvorene. Premijer i ministri putuju i raznose virus, uprkos zabrani kretanja koju su sami uveli. Obični građani za zadušnice iz Podgorice nijesu mogli do Nikšića i obrnuto, ali zato raste broj registarskih oznaka automobila iz Srbije. Moramo ožaliti svoje mrtve i još važnije moramo se boriti za život. Zato su ostavke najmanje što u borbi za spasavanje života mogu da urade svi oni unutar sistema čija je dužnost bila da nemamo ovoliko oboljelih i umrlih”, poručio je Eraković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci