Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

GP URA: DPS obezbijedio evropski kvalitet života građanima Nikšića

ura
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2016. u 16:22

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA u Nikšiću nastavio je polemiku sa lokalnim Odborom Demokratske partije socijalista (DPS) saopštenjem u kome se navodi da je DPS konačno priznao da je za luksemburški luksuz u Nikšiću zaslužna, kako se navodi, velika i dugovjeka vladajuća partija, i njihova lokalna malenkost.

''DPS je obezbijedio evropski kvalitet života radnicima Željezare, Boksita, Metalca, Nike, nikšićkoj privredi u cjelini, a sad pošteno i domaćinski dodjeljuje poslove u gradnji bazena, i po zakonskim procedurama, koje su, sami skrojili, izbacuje ljude na ulicu'', stoji u saopštenju GP URA.

Iz GP URA se pitaju da li se to slučajno ili namjerno podudara sa idućim izborima.

Kako ističu u saopštenju, i bez bazena, Nikšićani plivaju u blatu svakodnevice, koje postaje posebno gusto pred izbore, kada, kako se kaže, pritiskaju ''prvi među prvima'' da se mora za njih glasati i za njihov ''Luksemburg na Balkanu''.

U saopštenju, GP URA osvrnula se još jednom i na problem stanara izbjegličkih zgrada u Humcima optuživši vladajuću partiju da su pomoć ugroženom ljudskom biću i socijalna pravda za njih bezvrijedni politički poeni.

Oni su se osvrnuli  i na reagovanje DPS-a na ranije optužbe iz te stranke.

''U njihovom saopštenju pokazan je visok stepen političke zrelosti, pismenosti, zavidan nivo vaspitanja koje su usvojili od samog vrha svoje superiorne partije, kao i evropske komunikativne strategije. Svoje sintaktičke modele kao da su nabavili na buvljaku, vršeći klasičnu zloupotrebu svega. Minorne vanparlamantarne političke grupacije ućeraše strah u kosti moćnome DPS-u, koji sa svoje visine opazi našu minornost i uplaši se za svoju vlast. Jer, izbori su blizu, bliže nego što misle. Takođe, prezrivo nam poručiše da 'ozbiljna organizacija kao što je Savjet mladih DPS', ne prima mlade i obrazovane, koji su zbog toga došli kod nas anonimnih'', kaže se u reakciji na saopštenje Demokratske partije socijalista.

Kako se dodaje, ono što daje otužnu sliku ovoj priči jeste odsustvo samilosti, ljudskosti, kao i elementarne pismenosti u saopštenju 'najprve' partije.

''Svima je jasno šta stoji iza njihovih kleveta, i dobro je što pokazuju strah tako otvoreno. Sljedeći put treba da plate nekome da piše saopštenja u ime 'prvih među prvima', jer ako je ovo najbolje što umiju, u žestokoj konkurenciji kvaliteta kojim se tako bahato razmeću, trebalo bi da se ozbiljno zabrinu za svoj opstanak na političkoj sceni'', zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora URA-e Nikšić.

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.