Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Grupa građana “Grade moj” predala izbornu listu

128445478_1725937767566760_4013627317802683714_n_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2021. u 07:02

Sedam odborničkih lista predato je sinoć do ponoći, kada je istekao rok za prijavljivanje za učešće na lokalnim izborima 14. marta u Nikšiću, piše Dan.

Opštinskoj izbornoj komisiji liste su ranije predale Socijaldemokratska partija, koju predvodi Željko Nikolić, Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića, i koalicija "Crno na bijelo Može Nikšić", na čelu sa Tatjanom Đurišić Bečanović.

Juče su to učinili i "Evropski tim za Nikšić“, predvođen Sanjom Damjanović, i koalicije "Mir je naša nacija Zaokruži slobodu", koju predvodi Momo Koprivica, i "Za budućnost Nikšića", na čelu sa Markom Kovačevićem, kao i Grupa građana "Grade moj".

Predsjednik OIK, Rade Perišić kazao je da je lista "Grade moj" predata je kasno sinoć i da će nakon pregledanja dostavljenog materijala javnosti saopštiti ko je nosilac liste. 

Konačni redosljed učesnika izborne utakmice u Nikšiću biće poznat nakon što OIK utvrdi validnost prijavljenih lista.

Prema podacima koje je MUP saopštio 5. januara, pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću ima 58.544 građana upisanih u birački spisak.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić biće nastavljana u utorak, u devet časova, odlučeno je na kolegijumu predsjednika lokalnog parlamenta. Sjednica je prekinuta, nakon što je opozicija spriječila održavanje. Odbornici lokalnog parlamenta danas nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Ta tačka skinuta je sa dnevnog reda na predlog Ivana Zečevića, odbornika koalicije Za budućnost Nikšića. Glasalo je 39 odbornika lokalnog parlamenta, 20 odbornika je bilo za, 19 protiv.