Kabinet Milatovića: Na nadležnima da ispitaju da li ima elemenata krivičnog djela

Kabinet predsjednika CG
 • Autor onogost.me
 • 04.07.2023. u 18:36
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je da su državni simboli Crne Gore neprikosnovena ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici. Istakao je da je na nadležnim organima da ispitaju da li u predmetnom gestu predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, ima elemenata krivičnog djela.

“Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore, u okviru svojih redovnih aktivnosti, dostavila je medijima fotografije i video snimak sa sinoćnjeg prisustva Predsjednika Jakova Milatovića obilježavanju 13. godišnjice rada Javne Ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u Nikšiću, a u cilju objektivnog informisanja javnosti o predmetnom događaju

Nakon medijskih navoda da je na snimcima i fotografijama prisutan gest koji bi mogao da ukazuje na nepoštovanje državnih simbola, predmetne fotografije i video snimak su povučeni sa sajta Predsjednika. Državni simboli Crne Gore su neprikosnovena Ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici. A na nadležnim organima je da ispitaju da li u predmetnom gestu ima elemenata krivičnog djela”, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Kovačević je reagujući na ovu vijest saopštio da u njegovom gestu nije bilo nikakve skrivene namjere, te da je namještao sat. 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.
  Novom skupštinskom sazivu, koji još nije izabrao predsjednika parlamenta, od 27. jula dostavljen je jedan predlog zakona i dva izvještaja, rekli su “Vijestima” iz Skupštine.