Autor: onogost.me
Foto: gov.me
08:42
25.11.2021.

Krivokapić odgovara na poslanička pitanja

Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u Skupštini Crne Gore na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.


Predstavnik Socijaldemokartske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, poslanik Raško Konjević pitaće Krivokapića da li namjerava i dalje da premijersku funkciju obavlja, kako kaže, kao vjernik jedne vjerske zajednice.

“Da li namjeravate da i dalje, istina još veoma kratko vrijeme, premijersku funkciju obavljate kao vjernik jedne vjerske zajednice time urušavajući sekularni karakter zemlje, i kada će vaša Vlada prestati da opstruira rad FCJK i ima neadekvatan odnos prema crnogorskoj dijaspori”, pitanje je Konjevića.

U ime poslaničkog kluba Socijaldemokrata Crne Gore, premijeru će postaviti pitanje Damir Šehović.

“Koje aktivnosti Vlada na čijem ste čelu planira da preduzme da bi riješila problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize, te šta konkretno planirate da uradite da biste odblokirali pregovarački proces sa Evropskom unijom, koji je već neko vrijeme suštinski blokiran”, pitaće Šehović Krivokapića.

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović pitaće Krivokapića koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za završetak započetih projekata u opštinama na sjeveru Crne Gore.

“Kao i koliko je opredijelila sredstava za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi i da li Vlada planira nove razvojne projekte na sjeveru Crne Gore”, pitanje je Ibrahimovića.

Branko Radulović, šef poslaničkog kluba Demokratski front – PzP pitaće premijera da li uviđa da programi “Evropa sad”, “Crnogorski maršalov plan” i “Fiskalna strategija Crne Gore za period 2021-2024. godine” ne nude, kako kaže, reformske, optimalne i sveobuhvatne odgovore na globalne izazove, te da mogu da proizvedu socijalni haos i nastavak ekonomske destrukcije.

Predstavnik kluba “Demokrate – Demos  – Mir je naša nacija” Boris Bogdanović postaviće pitanje premijeru.

“Da li će Vlada Crne Gore dati pozitivno mišljenje na Predlog zakona Demokrata o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, kao i na Predlog zakona o izmjenama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim se vraćaju dječiji dodaci svoj djeci do 18. godine života”, pitaće Krivokapića Bogdanović.

Danijel Živković, u ime poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista – LP, pitaće Krivokapića šta ga podstiče da “uzurpira mjesto predsjednika Vlade, koje Vam više ne pripada”.

Predsjednik poslaničkog kluba SNP, Dragan Ivanović pitaće “kada građani Crne Gore mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga zapravo biti?

Šef kluba “Crno na bijelo” Miloš Konatar pitaće premijera šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:03
  3.12.2021.

  Pred crnogorskim poslanicima na sjednici koja počinje 13. decembra naći će se 65 tačaka dnevnog reda, odlučeno je na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine. Najveći broj tačaka odnosiće se na budžet, a raspravljaće se, između ostalog, i o inicijativi opozicije za smjenu Vlade.

 • 11:25
  30.11.2021.

  U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi 47 prijedloga zakona koje su podnijeli poslanici, od čega se u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima. U proceduri se nalaze i 43 prijedloga zakona koje je podnijela Vlada, od čega su sedam ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 novih zakonskih projekata, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

 • 12:55
  27.11.2021.

  Nešto više od polovine građana (51,8 odsto) uglavnom smatra da su izbori u Crnoj Gori fer i slobodni, dok nešto manje od trećine njih (31,9 odsto) smatra da izbori nijesu fer i slobodni, pokazalo je "Istraživanja o percepciji i povjerenju javnosti u izborne komisije u Crnoj Gori", koju je naručila Misija OEBS-a u Crnoj Gori, a sprovela agencija Damar. 

 • 18:44
  26.11.2021.

  Lokalna uprava Nikšića i ove godine pristupila je ukrašavanju gradskih ulica i trgova u susret novogodišnjim praznicima, saopštio je šef Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić" Boris Muratović. Kako je kazao "tu ne bi bilo ništa čudno niti sporno, da ti isti, koji su sada na čelu lokalne administracije, godinama nijesu osuđivali svoje prethodnike zbog "driješenja kese" za novogodišnju dekoraciju".