Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

LP osudila skrnavljenje crkve CPC u Nikšiću

lp_osudila
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2019. u 10:20

Liberalna partija (LP) najoštrije je osudila skrnavljenje crkvene imovine i objekta Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.

Iz LP poručuju da hitna reakcija države ne smije izostati

“Policija i nadležni organi i institucije moraju iznijeti jasan stav o ovom problemu. Ugrožavanje imovine Crnogorske crkve, kao vjerske zajednice Crnogoraca, i ugrožavanje ljudskih i vjerskih prava građana Crne Gore koji su vjernici ove Crkve, nedopustiv je presedan i opasna poruka za građansku državu”, zaključeno je na sastanku predstavnika CPC i Liberalne partije.

Delegacija Liberalne partije sa potpredsjednikom Jovom Rabrenovićem na čelu, posjetila je oskrnavljeni objekata CPC u Nikšiću i tom prilikom susrela se sa episkopom Borisom Bojovićem. Oni su obišli oskrnavljeni objekat i i utvrdili nastalu štetu.

“Učestalost ponavljanja nacionalističkih ispada, posljednji u Herceg Novom i ovaj u Nikšiću, opasna je poruka za multinacionalni sklad crnogorskog društva i jasno upozorenje da postoje određene strukture koje ne žele da se pomire sa crnogorskom suverenošću i građanskom, multinacionalnom državom u kojoj ima mjesta za sve i čiji crnogorski identitet je neupitan i snažno utemeljen”, poručuju iz LP.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pristalice koalicije "Za budućnost Šavnika" upali su u prostorije lokalne samouprave kako bi spriječili održavanje sjednice šavničkog parlamenta koja je zakazana za 15 sat i 30 minuta, saznaje Portal RTCG u OIK-u.
U Nikšiću vlada mrkli mrak, i dok predsjednik Opštine Nikšić pokušava ućutkati opozicione poslanike i odbornike, svjedočimo njegovom neznanju, neprofesionalizmu i rezultatima zakulisnih radnji, saopšteno je iz nikšićkog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS).
Teške međusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sjednice Vlade na kojoj je biran v.d. direktora policije, otvorile su brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor, poručio je predsjednik države Jakov Milatović.