Autor: onogost.me
Foto: Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić
15:12
6.3.2021.

Mir je naša nacija: Mitrović je radio kao dežurni ljekar nakon isteka roka za samoizolaciju

Koalicija "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić" reagovala je na, kako su rekli, neistinite navode  DPS-a koji štete ugledu Opšte bolnice u vrijeme najvećih zdravstvenih izazova.


Oni navode da je DPS nije pozvan da daje sugestije, jer, kako kažu, "osim što im se Veselin Veljović zaražen šetkao Podgoricom, Ilija Ašanin bivši direktor Opšte bolnice je kao COVID pozitivan pacijent davao izjave medijima ispred zgrade bolnice u jeku pandemije".

"Nasuprot njima, dr Pero Mitrović je radio kao dežurni ljekar nakon isteka roka za samoizolaciju i uz saglasnost nadležne sanitarne inspekcije i epidemiološkog zavoda. Drugo, dr Pero Mitrović je imao dva negativna testa na COVID – 19 i to dva dana prije dežurstva. I treće, na dežurstvo je došao u 15h, a ne u 19h kada je primljen pacijent Trebješanin, koji je, inače, u toj smjeni koja je trajala do 7 ujutru, bio samo jedan od dvadesetak pacijenata. Četvrto, dr Mitrović nije kvalifikovao povrede Trebješaninu već ih je opisao, a zadržavanje pacijenta u takvim slučajevima je praksa od kada postoji Opšta bolnica u Nikšiću. Takođe, napominjemo da je zbog nedostatka ljekara u uslovima epidemije moguć i raniji izlazak iz samoizolacije uz odobrenje IJZ i nadležne sanitarne inspekcije", objasnili su oni.

Poručili su DPS-u da se okane nečasnog posla i najprizemnijih podmetanja, kako su kazali, poštenim ljudima i uglednim ljekarima.

"Vaša misija u Nikšiću je gotova, a o tome će vas građani i formalno obavijestiti 14-og uveče. Pobijediće pomireni, pošteni i dostojanstveni Nikšić. Pobijediće istina i pobijediće mir", poručili su iz pomenute koalicije.

Ostale vijesti iz kategorije