Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Zaslužili smo da nam građani vjeruju zbog svega učinjenog

14371904_999204050192496_526664755_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2016. u 17:16

Crna Gora je pravna, ekonomski stabilna i prije svega humana država koja temelji svoj razvoj na takvim principima, kazao je na današnjoj press konferenciji odbornik u Skupštini opštine Nikšić, Ivan Mitrović.

On je dodao da o istinitosti navedenog najbolje govore rezultati, pa se tako osvrnuo na neke od njih.

„Na samom početku ovog mandatnog perioda izrađen je projekat adaptacije zgrade Centra za socijalni rad kao bazne ustanove za ostvarivanje kvalitetne socijalne politike u jednom gradu. Nakon toga u 2014. godini urađena je dogradnja i adaptacija cijele zgrade. Ovim zahvatom dobijeno je novih 150 m kvadratnih savremeno opremljenomg prostora i rekonstruisano starih 270 m kvadratnih, čime su stvoreni adekvatni uslovi za sve zaposlene u ovom sistemu, a samim tim i dostupnost prava i usluga učinjena lakšom i efikasnijom“, kazao je Mitrović.

On je napomenuo da je krajem 2014. godine u sklopu ovog objekta izgrađena i savremena pristupna rampa za lica sa invaliditetom čime je omogućen nesmetan pristup Centru za ova lica, a isto je urađeno sa zgradom Opštine.

U cilju stvaranja adekvatnih uslova za život starih u Nikšiću dodao je da je učinjeno, takođe, mnogo u prethodnom periodu.

„Tako smo 2014. otvorili Dnevni boravak za stare u Vardarskoj ulici, smještajnog kapaciteta 20 korisnika. U septembarskim danima 2015. godine otvoren je Dnevni boravak u Integralovom naselju i početkom ove godine otvorili smo i treći Dnevni boravak smještajnog kapaciteta 20 osoba, na Duklu“, saopštio je Mitrović.

Takođe, u septembru prethodne godine, sredstvima od kampanje "Budi odgovoran" otvoren je Gradski vešeraj u kojem je obezbijeđena besplatna usluga svim korisnicima Dnevnih boravaka za stare i  građanima starijim od 65 godina o kojima nema ko da brine. Istakao je i da ovaj servis trenutno upošljava osobe sa invaliditetom.

Kako je kazao, jedan od važnih projekata započetih u ovoj godini je i projekat „Pomoć u kući za stare“ kojim je obuhvaćeno 167 staračkih domaćinstava, a obilazi ih i pomaže 18 geronto domaćica.

„Sredinom 2016. godine uručili smo ključeve za 62 porodice, interno raseljene sa Kosova i Metohije. U veoma kratkom vremenskom periodu taj projekat je realizovan u saradnji lokalne samouprave i Ministarstva rada i socijalnog staranja i na taj način riješili jedno od egzistencijalnih pitanja tih ljudi, pitanje stanovanja. Takođe, želim da naglasim da je u toku izgradnja zgrade za rješavanje stambenog pitanja penzionera kojim će biti riješen veoma značajan problem ove ciljne grupe pa izuzetno povoljnim uslovima“, zadovoljno je istakao Mitrović.

On je dodao da je sve ovo pratila ozbiljna reforma sistema socijalne i dječje zaštite. Naglasio je i važnost jednog od ključnih projekata Vlade Crne Gore, uspostavljanje Socijalnog kartona koji je pilotiran u Centru za socijalni rad u našem gradu.

Ništa manje nije ponosan na uspješnu implementaciju dopune Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti po kojem 2554 majke sa teritorije opštine Nikšić uredno prima mjesečnu nadoknadu.

Takođe, nadoknadu roditelju ili staratelju lica koje je korisnik lične invalidnine ostvarilo je 195 lica.

„Sigurni smo da su naše aktivnosti prepoznate ne samo u Nikšiću nego i u cijeloj Crnoj Gori, sigurni smo da je i u prethodnom četvorogodišnjem periodu urađeno više od mogućeg i sigurni smo da će nam građani zbog svega učinjenog i dalje vjerovati“, poručio je Mitrović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci