Autor: onogost.me
Foto: DPS
16:05
18.9.2021.

Muratović: Nikšić će (sa)čuvati vrijednosti koje skrnave oni koji ga danas predstavljaju

Boris Muratović, šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić, povodom Dana opštine Nikšić, kazao je da taj grad danas bije bitku da se vrijednosti za koje su se borili naši preci sačuvaju, kao i da se sačuva antifašistički i slobodarski duh grada.

 
 

“Slave se svi oni koji su u iskonskoj snazi i upornosti ćutke umirali, prkosili bajonetima, ostajali nepokoreni u okovima, vjerni Crnoj Gori i njenoj slobodi”, rekao je Muratović.

“Paradoksalno, ali mora ih čuvati upravo od onih koji su na njegovom čelu, tj. od onih koji nipodaštavaju antifašizam, i koji ne osuđuju skrnavljenje spomenika narodnim herojima, onih koji negiraju zločine i genocide”, saopštio je on i poručio da se današnji Nikšić mora izboriti da ostane na putu savremenih, evropskih i antifašističkih ideja.

Izrazio je svoj stav da je Nikšić suočen sa zdravstvenom i ekonomskom krizom, sa najvećom stopom nezaposlenosti i inflacije od sticanja nezavisnosti, sa nemanjem nijednog započetog, niti planiranog kapitalnog projekta, nikakvog programa, a ni strategije, i konstatovao da postoji samo partijsko zapošljavanje i nepotizam, javašluk i neznanje.

 

 

Na kraju u ime Kluba odbornika i zbog svega što je naveo, kao i Nagrade oslobođenja koja je posthumno dodijeljena čovjeku koji je kako to ističe, negirao Crnogorce kao narod, zbog namjere da se na sjednici ne izvodi himna, već samo instrumental, zbog zidova u zgradi Pozorišta obojenih u boje srpske zastave i još mnogih zlonamjernih pojedinosti, poručio je da odbornici Evropskog tima za Nikšić neće prisustvovati Svečanoj sjednici.

“Ovim putem našim sugrađanima čestitamo 18. septembar uz želju da naš Nikšić pregalaštvom svih nas razagna ovaj mrak, da opstaje i traje uprkos svima i svemu”, zaključio je Muratović.

 

Ostale vijesti iz kategorije