Autor: onogost.me
Foto: Skupština CG
20:37
20.1.2022.

Na vanrednim sjednicama o razrješenju Abazovića, skraćenju mandata i nepovjerenju Vladi

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić zakazao je tri sjednice za februar. Te tri sjednice biće posvećene aktuelnim pitanjima u vezi inicijative za smjenu Vlade i skraćenje mandata parlamentu. 


Prva vanredna sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 3. februara u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda - predlogom za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predlogom za izbor novog potpredsjednika Vlade. Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 4. februara u deset časova, sa jednom tačkom dnevnog reda - predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine.  

Vlada Crne Gore podnijela je zahtjev za skraćenje mandata Skupštine, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

“Nakon jasno iskazane namjere da URA, Demokratska partija socijalista i njegovi sateliti na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrješenje najteže političke krize u novijoj istoriji Crne Gore, koju su nam priredili „avangardni“ hazarderi”, naveo je Krivokapić na Tviteru.

Treća sjednica će, a na zahtjev 31 poslanika, biti održana istog dana u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda: Predlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi i Predlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Ostale vijesti iz kategorije