Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka URA otkazala podršku Marku Kovačeviću

URA
 • Autor onogost.me
 • 22.06.2024. u 12:07
Na juče održanoj sjednici, Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić donio je odluku da uskrati podršku predsjedniku opštine Nikšić Marku Kovačeviću.

"Nakon što je odbio da se javnosti Crne Gore izvini za riječi izgovorene u obraćanju povodom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu, kojima je nedvosmisleno diskriminisao ljude drugih nacionalnih i ideoloških opredjeljenja, jasno je da više ne može imati našu podršku", saopštili su iz OO URA Nikšić.

"Marko Kovačević je dobio mandat da bude predsjednik Opštine u službi svih građanki i građana Nikšića bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje, a ne da plasira šovinističke i uvredljive izjave kojima se narušavaju svi mukotrpni napori na izgradnji pomirenja u Crnoj Gori i konstantno podstiču tenzije i mržnja koje razgrađuju građansko biće naše države", istakli su iz nikšićke URE.

Iz OO URA Nikšić su pozvali sve građanske partije, prije svih Demokrate, koje su konstituenti lokalne vlasti u Nikšiću, da, ako drže do građanskih i evropskih vrijednosti koje zastupaju, učine isto i uskrate podršku Kovačeviću. Ne sporeći rezultate ostvarene u korektnoj saradnji sa predstavnicima lokalne uprave u protekle tri godine, kao izlaz iz trenutne situacija vide dva rješenja - prvo, da aktuelna većina u lokalnom parlamentu predloži novog predsjednika Opštine koji će biti predsjednik svih građanki i građana, i koji neće svojim zapaljivim govorima diskriminisati bilo koga, i drugo, da se skrati mandat skupštini i ide na nove lokalne izbore.

Komentarišući inicijativu DPS-a, iz nikšićke URE ističu da je DPS upravo taj koji uništio Nikšić, ostavio milionske dugove i poharan grad.

Iz URE podsjećaju da su upravo u tom periodu na najvažnijim državnim pozicijama bili Nikšićani, počev od gospodina Đukanovića pa nadalje, a Nikšićanke i Nikšićani dobro vide kako su se oni odužili svom gradu.

"Prema tome, našu podršku ne mogu imati oni koji su uništavali Nikšić, niti oni koji zastupaju stavove kojima podstiču nacionalne i vjerske tenzije", zaključili su iz nikšićke URE.

Podsjetimo, klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio je Prijedlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Evropski tim za Nikšić podnio predlog za razrješenje Kovačevića

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić biće nastavljana u utorak, u devet časova, odlučeno je na kolegijumu predsjednika lokalnog parlamenta. Sjednica je prekinuta, nakon što je opozicija spriječila održavanje. Odbornici lokalnog parlamenta danas nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Ta tačka skinuta je sa dnevnog reda na predlog Ivana Zečevića, odbornika koalicije Za budućnost Nikšića. Glasalo je 39 odbornika lokalnog parlamenta, 20 odbornika je bilo za, 19 protiv.