Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„O stanju u kulturi iznijete netačne i izmišljenje kvalifikacije“

opstina-_moja_slika
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.02.2021. u 13:39

Iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić kazali su da pojedini navodi iznijeti u medijima o stanju u kulturi obiluju netačnim i izmišljenim kvalifikacijama.

„Kada kulturnu scenu Nikšića, grada koji baštini bogatu kulturnu tradiciju, komentarišu osobe koje nikada nijesu prisustvovale nekom od brojnih kulturnih dešavanja realizovanih u proteklom periodu, onda taj komentar mora obilovati brojnih netačnim i izmišljenim kvalifikacijama“, stoji u saopštenju tog Sekretarijata.

Navode da je snažan kulturni zamah koji je Nikšić doživio u proteklih nekoliko godina, sa preko 300 realizovanih raznovrsnih kulturnih sadržaja na godišnjem nivou, učinio grad pod Trebjesom svojevrsnim kulturnim centrom Crne Gore.

„Takvom imidžu našeg Nikšića posebno su doprinijeli i brojni festivali i manifestacije po kojima je naš grad prepoznat i u evropskim okvirima. Nova savremena scena Nikšićkog pozorišta priredila je nikšićkim ljubiteljima kulture više od 150 sadržaja na godišnjem nivou, a Lake fest, Bedem fest, Nikšić guitar fest, Festival uličnih svirača, Boem fest, Međunarodni festival glumca i Nikšićki književni susreti okupili su publiku različitih senzibiliteta što je potvrda da se i te kako vodilo računa da programski koncept "Nikšića kulturna scena", kojeg dominantno realizuju lokalne institucije kulture iz našeg grada, ponudi sadržaje ne samo na različitim lokacijama, već i za sve uzraste kategorije Nikšićana“, kaže se u saopštenju.

Ističu da je Zahumlje, jedna od najstarijih institucija kulture, dobila dodatni prostor i uslove za unapređenje aktivnosti, te da su rekonstruisali i revitalizovali brojna spomen-obilježja i spomen komplekse, među kojima i most na Moštanici, Hadži-Ismailov most i dr.

„Aktuelna pandemija korona virusa i epidemiološke mjere posebno su imale uticaja na kulturna dešavanja u našem gradu u godini koja je za nama što je za posljedicu imalo znatno manji broj realizovanih programa od planiranog. Sve navedeno poznato je svakom dobronamjernom građaninu Nikšića i Crne Gore, ali izgleda ne i ljudima koji žive u našem gradu, ali ih ne interesuje šta se u istom i dešava, pa tako neinformisani izađu u javnost i kompromituju i sebe i političku grupaciju kojoj pripadaju. No, naši sugrađani su već odavno postali imuni na te i takve istupe anonimnih i nekompetentnih lica koja su zarad lične afirmacije i što boljeg položaja u svojoj partiji spremni da i na ovakav način obmanjuju javnost, pa i izvjesna Anja Pavićević iz URA-e“, zaključuje se u saopštenju Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura