Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbijen zahtjev da se raspravlja o smjeni Kovačevića

  • Autor Marija Goranović
  • 10.02.2023. u 11:01
Odbornici nikšićkog parlamenta odbili su, većinom glasova, predlog opozicije da se glasa o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

Zahtjev da se pokrene inicijativa za smjenu Kovačevića, koju je podnio “Evropski tim za Nikšić”, nije uvršten na dnevni red lokalnog parlamenta.

Predlog odbornika “Za budućnost Nišića” Ivana Zečevića, da se sa dnevnog reda ukloni tačka o razrješenju Kovačevića podržalo je 20 odbornika, dok je protiv bilo 17 predstavnika u nikšićkoj Skupštini.

Zečević je kazao da danas u parlamentu imaju puno značajnih stvari o kojima treba raspravljati.

“Vidimo da su počeli predsjednički izbori i da se ne bi dalje podizale tenzije u Nikšiću, je je ova inicijativa usmjerena na podizanje tenzija, što svima ne odgovara….”, kazao je Zečević.

Šef Kluba odbornika “Evropski tim za Nikšić” Boris Muratović kazao je da su razlozi za podnošenje inicijative bili valjani i da neko drugi podgrijava atmosferu u Nikšiću, a da to nije Evropski tim za Nikšić.

Ponovio je da su inicijativu za smjenu Kovačevića podnijeli zbog njegovog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta teritorijalnog integriteta Crne Gore.

“Šta je ključni problem u tome? Što se to radi sa visoke instance, sa funkcije sa koje se ne bi smjelo raditi. Da je to neko radio u svojstvu građanina Nikšića, nemam nikakav problem sa tim, ni ja, ni bilo ko drugi. Ni 40 odsto onih građana koji su dali podršku našoj listi. Kada to radi neko ko predstavlja sve građane Nikšića, onda sa tim imam i te kako velik problem”, kazao je Muratović.

On je saopštio da je očekivao da će se Kovačević izviniti zbog toga što je one koji su ga optuživali uporedio sa “ubicama ili potencijalnim ubicama djece sa Kosova”.

Poručio je Kovačeviću da kakve god kritike dobijao “ne smije neljudski da napada bilo koga, pogotovo ne kolege”.

“Očekivao sam makar da će neko od naših kolega iz suprotnog tabora ograditi se od izjave i reći “mi ne mislimo tako””, poručio je Muratović.

Sjednica je, na predlog odbornika DPS-a Rajka Perovića, počela minutom ćutanja za stradale u Turskoj i Siriji.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci