Autor: onogost.me
Foto: onogost.me/arhiva
08:12
23.12.2021.

Odbornici danas o predlogu budžeta, uređenju prostora...

Odbornici nikšićkog parlamenta danas će, između ostalog, raspravljati o Predlogu budžeta Opštine Nikšić za 2022. koji je planiran u iznosu od 23,7 miliona eura, što je skoro 200 hiljada više od ovogodišnjeg.


Pred odbornicima je i Predlog programa uređenja prostora za narednu godinu. Tim dokumentom planiran je početak adaptacija dijela Doma revolucije za potrebe Radio Televizije Nikšić, završetak radova na izgradnji Doma za stare, rekonstrukcija Dvorca kralja Nikole... Programom je planirano uređenje gradskih kvartova i to: kvart između ulice Narodnih heroja i Karađorđeve ulice, kvart između Ulice Ivana Milutinovića i Vučedolske, kvart Dragice Pravice, kvart Humci iza Integralovog naselja, te kvart između ulica Narodnih heroja i Njegoševe.

Na dnevnom redu Skupštine opštine (SO) je i Predlog programa rada Skupštine opštine Nikšić za 2022. godinu.

Odbornici će danas glasati o rješavanju stambenog pitanja atletičarke Slađane Pejović. Ukoliko odluka bude usvojena, novčana sredstva obezbijediće se Budžetom Opštine za 2022. godinu u maksimalnom iznosu 30.000 eura.

Na sjednici, između ostalog, biće predstavljen program rada lokalnih javnih preduzeća i ustanova, kao i predlog Odluke o davanju na korišćenje poslovnih prostora u objektu Doma revolucije Lokalnom javnom emiteru "Radio i televizija Nikšić" i Vladi Crne Gore - Ministarstvu nauke.

Predviđene su 23 tačke dnevnog reda, a početak SO zakazan je u 10 časova.

 

Ostale vijesti iz kategorije