Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:54
18.6.2019.

Održan protestni skup pokreta “Do slobode”, Knežević: Otvoriću novu aferu

Jedan čovjek je privatizovao državu, prodao je sve što se može prodati, udario je i na crkvu, a mi smo se večeras okupili, u njegovom rodnom gradu, da mu poručimo da je gotov, istaknuto je na protestnom skupu pokreta “Do slobode” održanom sinoć u hotelu “Jugoslavija”, kojem je prisustvovalo pedesetak pristalica.


Predsjednik Atlas Grupe, Duško Knežević, koji se javio putem video linka, kazao je da Đukanović ide od grada do grada i pokušava da prije kongresa Demokratske partije socijalista (DPS) spasi ono što se spasiti može.

Kako je istakao, udar Đukanovića na crkvu je politički potez koji samo može dovesti do duboke podjele i stvaranja nacionalnih kantona, a ima za cilj da skrene pažnju sa političke krize.

“Đukanović, obilazeći Crnu Goru, prikriva sopstvenu krizu. Amfilohije Radović je najomiljeniji čovjek u Crnoj Gori, i ukoliko bi blagosiljao proteste, Milo Đukanović na vlasti ne bi bio ni 24 sata”, rekao je Knežević i dodao da nikšićki vitezovi koji su doveli Đukanovića mogu i da ga sruše, jer se on najvise plaši njih.

Ponosan je, kako kaže, na sve što je uradio za Crnu Goru i najavio da će otvoriti novu aferu snimkom plave torbe pune novca, kao što je otvorio aferu "Koverta".

Takođe, dodao je da će vrlo brzo "uslijediti skidanje Duška Markovića, a možda i njegovo hapšenje kao Marovića".

Knežević je komentarisao i gašenje pokreta “Odupri se”, rekavši da mu je žao što se sve tako desilo, ali da je uzrok tome što su čelnici željeli samo da im “stavi karte na sto”, a odbijali njegovu stvarnu pomoć.

Predstavnik pokreta Goran Rašović kazao je da se bore već 25 godina sa režimom, te da bi zbog toga trebalo da bude puna sala u Nikšiću, jer toliko, i više od toga, ima nezadovoljnih u Crnoj Gori.

“Ustanimo i kažimo da nam je dosta. Udario je gdje nas najviše boli, a to su crkve i najbolje da ga puštimo da nam đedove i prađedove diže iz grobova. To nećemo dozvoliti i ja mu to poručujem iz njegovog rodnog grada”, rekao je Rašović.

Na skupu su još govorili Radovan Jeremić, Maja Rašović i Željko Perović.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:34
  10.10.2019.

  Demokratska Crna Gora održala je sastanak rukovodstva Partije sa članstvom mjesnih odbora Kličevo, Centar, Bistrica i Rudo Polje u opštini Nikšić, na kojem je, između ostalog, konstatovano da su predstavnici mjesnih odbora preduzeli konkretne mjere i radnje za jačanje partijske infrastrukture i inteziviranje njenog rada.

 • 11:58
  9.10.2019.

  Jedna od ključnih novina u nacrtu zakona o izboru poslanika i odbornika je to što je broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbore smanjen sa 0,8 odsto na 0,3 odsto u cilju jačanja političkog pluralizma. Prema tom nacrtu, u koji je Dan imao uvid, jedno od rješenja je da koalicije, uz listu za izbore, Centralnoj izbornoj komisiji dostavljaju koalicioni sporazum sa jasno utvrđenim pravima i obavezama.

 • 09:11
  9.10.2019.

  Jedna od ključnih novina u nacrtu zakona o izboru poslanika i odbornika je to što je broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbore smanjen sa 0,8 odsto na 0,3 odsto u cilju jačanja političkog pluralizma.

 • 08:51
  28.9.2019.

  U Opštnskom odboru  Demokratske partije socijalista Nikšić sinoć su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora.