Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OIK: Đukanović 13.740, Milatović 12.103 glasa

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 20.03.2023. u 17:54
Prema zvaničnim podacima Opštinske izborne komisije, u našem gradu je za predsjedničkog kandidata DPS Mila Đukanovića glasalo 13.740 birača, a za kandidata Evropa sad Jakova Milatovića 12.103.

Ujedno, ovo su dva kandidata sa najvećim brojem glasova i na državnom nivou pa će se između njih dvojice birati u drugom krugu koji će se održati 2. aprila.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić dobio je 8.166 glasova.

Za kandidata Demokrata Aleksu Bečića glasalo je 4.781 birača, kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković dobila je 857 glasova, kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović 499, a influenser Jovan Radulović dobio je 231 glasova.

Ovo su rezultati, kako navode iz OIK, na osnovu izbornog materijala sa svih biračkih mjesta u opštini.

Nikšićani su juče glasali na 134 biračka mjesta, a pravo glasa imalo je 57.326 građana, što je za 1.507 manje u odnosu na lokalne izbore koji su u gradu pod Trebjesom održani u martu 2021. godine.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole (OŠ) "Dušan Bojović" u Župi počeli su danas, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Školu je danas obišla ministarka Anđela Jakšić-Stojanović.
    Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra finansija Novice Vukovića, koji je kazao da se kroz program Evropa sad 2 planira korekcija penzijskih doprinosa.