Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:13
17.8.2019.

OO DPS-a i SD-a osudili čin skrnavljenja objekta CPC

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista(DPS) Nikšić i Socijaldemokrate (SD), najoštrije su osudili, kako navode, sramni vandalski čin, kojim je oskrnavljen objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.


„Sigurni smo da ovakvi ispadi, usmjereni na zaustavljanje neminovnih procesa, neće poremetiti demokratske temelje i vrijednosti koje baštinimo u Nikšiću i Crnoj Gori. Demokratska partija socijalista nastaviće predano da radi na očuvanju  i unaprjeđenju vrijednosti koje omogućavaju svakom građaninu slobodu vjeroispovijesti, uz njegovanje vjerskih i svih drugih različitosti.Vjerujemo da će državni organi otkriti i procesuirati počinioce ovog nedjela, a da ćemo svi dati puni doprinos kako bi se svaki građanin Crne Gore osjećao sigurno i uživao  prava zagarantovana Ustavom naše države“, kazali su iz te partije.

Kako se navodi u saopštenju Socijaldemokrata smatraju da sve razlike, bilo one nacionalne, vjerske ili bilo koje druge treba da spajaju građane, a ne da ih razdvajaju. 

"Nažalost, ovakav vandalski čin pokazao  je da duhovi prošlosti i dalje žive u našem gradu. No, mi smo ubijeđeni da većinski Nikšić one koji skrnave bilo koje mjesto gdje se neko moli bogu, osuđuje i ističe na stub srama, baš onako kako je to u našem gradu uvijek bivalo", piše u saopštenju SD.

 

Ostale vijesti iz kategorije