Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OO DPS-a i SD-a osudili čin skrnavljenja objekta CPC

spc
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2019. u 06:13

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista(DPS) Nikšić i Socijaldemokrate (SD), najoštrije su osudili, kako navode, sramni vandalski čin, kojim je oskrnavljen objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.

„Sigurni smo da ovakvi ispadi, usmjereni na zaustavljanje neminovnih procesa, neće poremetiti demokratske temelje i vrijednosti koje baštinimo u Nikšiću i Crnoj Gori. Demokratska partija socijalista nastaviće predano da radi na očuvanju  i unaprjeđenju vrijednosti koje omogućavaju svakom građaninu slobodu vjeroispovijesti, uz njegovanje vjerskih i svih drugih različitosti.Vjerujemo da će državni organi otkriti i procesuirati počinioce ovog nedjela, a da ćemo svi dati puni doprinos kako bi se svaki građanin Crne Gore osjećao sigurno i uživao  prava zagarantovana Ustavom naše države“, kazali su iz te partije.

Kako se navodi u saopštenju Socijaldemokrata smatraju da sve razlike, bilo one nacionalne, vjerske ili bilo koje druge treba da spajaju građane, a ne da ih razdvajaju. 

“Nažalost, ovakav vandalski čin pokazao  je da duhovi prošlosti i dalje žive u našem gradu. No, mi smo ubijeđeni da većinski Nikšić one koji skrnave bilo koje mjesto gdje se neko moli bogu, osuđuje i ističe na stub srama, baš onako kako je to u našem gradu uvijek bivalo”, piše u saopštenju SD.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Državna izborna komisija do sada je održala 60 sjednica posvećenih izborima u Šavniku i donijela 120 rješenja kojima je naložila da OIK Šavnik donese odluku o ponavljanju izbora. Međutim, kada predsjednik OIK Šavnik zakaže sjednicu rezultat glasanja za odluku o ponavljanju izbora budu takvi (četiri glasa za i četiri uzdržana) da se odluka ne može donijeti, kazao je za Gradsku RTV Nikola Mugoša, predsjednik Državne izborne komisije.
Pristalice koalicije "Za budućnost Šavnika" upali su u prostorije lokalne samouprave kako bi spriječili održavanje sjednice šavničkog parlamenta koja je zakazana za 15 sat i 30 minuta, saznaje Portal RTCG u OIK-u.
U Nikšiću vlada mrkli mrak, i dok predsjednik Opštine Nikšić pokušava ućutkati opozicione poslanike i odbornike, svjedočimo njegovom neznanju, neprofesionalizmu i rezultatima zakulisnih radnji, saopšteno je iz nikšićkog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS).