Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Papović: Opozicija 17. oktobra ne bi znala šta će sa pobjedom

14686106_1020099558102945_1160760622_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 12.10.2016. u 13:31

Politički angažman za poslaničkog kandidata DPS-a dr Dragutina Papovića došao je neočekivano. Odlučio se za njega iz ličnih razloga, ali i iz osjećaja odgovornosti prema opštoj situaciji, rekao je Papović na današnjoj tribini na kojoj se predstavio kao kandidat za poslanika.

Kako je kazao, svjestan  je uslova u kojima je Demokratska partija socijalista predvodila Crnu Goru od ’97 godine kada je, prema njegovim riječima, napravljen izbor ka boljem i dodao da svi građani uživaju benefite odluka 97 i 2006 godine.

“Nije dovoljno samo podržavati načelno tu politiku i koristiti taj ambijent, te benefite, nego treba učiniti nešto i da se to očuva i da se unaprijedi. Upravo sam zbog toga ovo prihvatio, smatrajući da svojim angažmanom u politici i u Parlamentu, ako budem, naravno, izabran, kroz odgovorne debate i konstruktivne rasprave mogu doprinjeti  da se benefiti ovih odluka sačuvaju i da se značajno unaprijede“, objasnio je Papović i naglasio važnost odluke u kojoj se Crna Gora sada nalazi.

Da je najbolji izbor DPS argumentovao je riječima da se radi o velikoj partiji, koja, prema njegovim riječima, samo kao takva  može da generiše energiju koja je potrebna da jedno demokratsko društvo sa parlamentarnim sistemom krene naprijed.

Nasuprot tome stavio je opoziciju i zapitao se kako bi ona ogranizovala vlast u državi.

„Nekolike koalicije, brojne partije koje su po svojim ideoloskim, idejnim, identitetskim organizacionim sposobnostima mnogo različite, oni jednostavno ne bi mogli da odgovore na pitanje ko bi njima bio premijer. Ne bi mogli da odgovore na pitanje koju će politiku voditi ta Vlada. Jedni su za Evropsku uniju i NATO, drugi su za Rusiju i Evroazijsku uniju, treći misle da je najbolja politika neutralnosti, četvrti neke druge karatkteristike spoljne politike“, objasnio je on i dodao da je slična situacija je i u unutrašnjoj politici.

Sa onima, koji, kako je naveo, nijesu mogli da se dogovore oko rasporeda na poslaničkim sopstvenim listama usudio se da predviđa šta bi se desilo nakon pobjede na predstojećim izborima.

„U takvoj situaciji to trajalo bi godinu. To bi bila situacija blokade zemlje, blokade institucija, jer nema napredne zemlje bez efikasne vlasti“, dodao je on.

Demokratsku partiju socijalista je okarakterisao kao partiju koja je po svojim unutrašnjim karakteristikama odavno prevazišla svoj naziv, jer je, kako je rekao, ona je u suštini partija Crne Gore. Naveo je i da je DPS partija koja objedinjuje sve različitosti Crne Gore, različite interese, koja zna da uvaži ono što su realne crnogorske prilike.

„Mi u Crnoj Gori imamo jednu kvalitetnu ponudu i nekoliko nekvalitetnih koje, naravno, žele samo da 16. sruše postojeću vlast, a već  17. ni oni sami ne bi znali šta bi s tim, odnosno gdje bi Crna Gora išla. Zato smatram da je podržavanje poslaničke liste „Sigurnim korakom!“ najbolje što nam se nudi, to je najrealniji politički izbor“, poručio je Papović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci