Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pejak: Alternativa samostalno na lokalnim izborima, borba za fotelje i privilegije srušila koaliciju

vesko_pejak
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2017. u 08:06

Kratko je trajala ideja o jedinstvenoj opozicionoj listi u Nikšiću, a završila se, čini se, prije nego je i stvarno uzeta u razmatranje. 

Svako će na svoju stranu, pa i najmlađa crnogorska partija, Alternativa Crna Gora, odlučilo je Predsjedništvo te partije.

Kako ističu, tu odluku su donijeli poslije propalih pregovora da opozicione snage formiraju zajedničku listu.

“Alternativa je podržala tu listu bez ikakvih uslova, ali je borba za fotelje i privilegije bila jača. Pokušali smo da objedinimo snage u Nikšiću, ali su nas sabotirali u toj namjeri od samog starta. Zato smo odlučili da idemo samostalno. Alternativa će predati listu od 21 kandidata za odbornika. Prosjek godina je 25. Većina ima visoko obrazovanje. Naši kandidati su ljudi koji žele da rade, da mijenjaju Nikšić i da se bore za njegovu budućnost”, poručuje Vesko Pejak, predsjednik Altrenative.

On dodaje da će se boriti za pokretanje proizvodnje u Nikšiću, nova radna mjesta, veća prava za radnike u trgovini i uslužnim djelatnostima, podizanje prosječne zarade u gradu, bolje medicinske usluge i veću sigurnost na ulicama Nikšića.

“Posebnu pažnju ćemo posvetiti kulturi grada. Podsjetićemo na to da je upravo Nikšić dao neke od najuspješnijih crnogorskih umjetnika, možda zbog surove ljepote koju ovaj grad ima. Alternativa želi da u Nikšiću napravi umjetničku koloniju, u kojoj bi slikari, vajari i muzičari imali svoj kutak za stvaranje. Da bi ovo uspjeli, nama treba glas građana i građanki Nikšića. Mi smo godinu, tri mjeseca i šest dana proveli ispred Opštine Nikšić. Protestovali smo po suncu, kiši, snijegu i mrazu. Vjerovali smo u ovaj grad od prvog momenta. Sada želimo da ovaj grad vjeruje u nas”, zaključuje Pejak.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.